Σκάνδαλο Novartis: Στήνονται 10 κάλπες

 
Σκάνδαλο Novartis: Στήνονται 10 κάλπες

Ενημερώθηκε: 20/02/18 - 20:26

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου και αποφασίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της αυριανής συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να συγκροτηθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS

Τελικά,κατά την διάσκεψη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να στηθούν αύριο δέκα κάλπες -μία για κάθε εμπλεκόμενο- όπως ήταν και η κυβερνητική πρόταση.Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των καλπών έχει χτυπήσει "κόκκινο", καθώς ήδη η Νέα Δημοκρατία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την αυριανή ψηφοφορία.

ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης

Σε συνέντευξή του , τόνισε ότι "η κυβέρνηση "πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένη". Αυτό έγινε στο Σκοπιανό, αυτό γίνεται και στο θέμα της Novartis, όπου τα στοιχεία είναι μαρτυρίες γνώμης και όχι γνώσης». Ανέφερε πως «η κυβέρνηση είναι ικανή στα επικοινωνιακά τρικ και ανίκανη να λύσει το κάθε πρόβλημα. Αντίθετα, προσθέτει συνέχεια καινούρια προβλήματα».

Επανέλαβε πως η στάση της ΝΔ είναι «όλα στο φως», για να προσθέσει: «Δεν έχουμε να κρύψουμε απολύτως τίποτα. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα σταθούμε απέναντι σε αυτή τη μεθόδευση και στην Ολομέλεια».

Σβίγκου: Τι ακριβώς φοβάται η Νέα Δημοκρατία από αυτή τη διαδικασία;

εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δημιουργείται τόσο μείζον θέμα για τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το αν θα είναι μία ή δέκα οι κάλπες και τι ακριβώς φοβάται από αυτή τη διαδικασία και τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει» δήλωσε η, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», ενόψει της αυριανής συζήτησης και ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μήνυση κατέθεσε ο Βενιζέλος

Ευάγγελος Βενιζέλος

Το πρωί της Τρίτης (20/2), ο προχώρησε στην υποβολή μήνυσης για την υπόθεση Novartis.Ο κ. Βενιζέλος εξαρχής σε κείμενό του πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει την πρόταση σύστασης κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis που υπέγραψαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «ακραία θεσμική αθλιότητα».

Λοβέρδος: 100% σκευωρία

Ανδρέας Λοβέρδος

Αύριο στη Βουλή θα αποδειχτεί ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα «σκηνικό» που έχει στήσει η κυβέρνηση, υποστήριξε ο πρώην υπουργός , μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λοβέρδος αποκάλεσε «αρχισυμμορίτη» της υπόθεσης Novartis τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι οι ενέργειες του πρωθυπουργού παραπέμπουν σε άρθρα του ποινικού κώδικα που αφορούν τη σύσταση συμμορίας.