Ο Δένδιας στην γραμμή Καμμένου: Αναγνωρίζει ως ομηρία την προφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών

 
Διαφοροποίηση του Νίκου Δένδια από τη γραμμή της ΝΔ για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών-Μίλησε περί ομηρείας

Ενημερώθηκε: 15/03/18 - 19:01

Την ώρα που η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συνεχίζεται στις φυλακές της Αδριανούπολης, μία δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια προκαλεί εσωκομματικό θέμα και προβληματισμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νίκος Δένδιας

Πάνου Καμμένου ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί τελούν σε ομηρία,

Ο σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον «Σκάι»,αναφερόμενος, μεταξύ άλλων στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών, έκανε λόγο για ομηρία, κάτι που όχι μόνο αντιβαίνει τις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα, αλλά συμβαδίζει με την εκτίμηση του κάτι που είχε προκαλέσει ποικίλες πολιτικες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα ο κος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων για το θέμα:

«Όσον αφορά τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι Τούρκοι είναι απαράδεκτοι. Οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν λειτουργούν έτσι οι Ευρωπαϊκές χώρες. «Επειδή θέλω κάτι από εσένα σου παίρνω όμηρο το παιδί σου και το απαιτώ». Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα στον πολιτισμένο κόσμο. Προφανώς κάποιος τους επέτρεψε εδώ να πιστεύουν ότι μπορούν να συνδιαλλαγούν έτσι με την Ελλάδα. Βεβαίως οι Τούρκοι φταίνε, αλλά στο παρελθόν γιατί δεν τα έκαναν;»

Μαρία Σπυράκη αναφερόμενη σήμερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στο ζήτημα, είπε χαρακτηριστικά

Το θέμα, όπως προείπαμε, έχει προκαλέσει ήδη "εσωκομματικό θόρυβο" στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις. Μάλιστα η επίμαχη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ έρχεται την ώρα που η, εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση,«ποιος εκφράζει την επίσημη θέση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας; Ο «εξαφανισμένος» κ. Καμμένος που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει «ομήρους» τους δύο αξιωματικούς ή ο κ. Κουβέλης ο αναπληρωτής του, που αποκαλεί «υπερτροφικό» το λόγο του προϊσταμένου του;»

Το σίγουρο πάντως είναι ότι στο επίμαχο θέμα θα υπάρξουν εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ, κυρίως μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το ταξίδι του στις ΗΠΑ.