Μετέφεραν κοκαΐνη από την Βραζιλία με τελικό προορισμό την Μύκονο!

 
Βραζιλιάνοι μετέφεραν κοκαΐνη από την Βραζιλία με τελικό προορισμό την Μύκονο!

Ενημερώθηκε: 29/06/16 - 18:27

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Συνελήφθησαν δύο Βραζιλιάνοι στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά έναν 30χρονο Βραζιλιάνο, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ντόχα Κατάρ.

Συγκεκριμένα ο δράστης μετέφερε ποσότητα κοκαΐνης, δια της μεθόδου της καταπόσεως, μέσα σε 47 αυτοσχέδια "αυγά", συνολικού βάρους 829 γραμμαρίων. Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 300 δολαρίων ΗΠΑ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο Βραζιλιάνος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος, διακίνησης κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς τη χώρας μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν "στρατολογημένος", όπως συμβαίνει με όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, για να μεταφέρει σε κύκλωμα εδώ στην Αθήνα τις ποσότητες αυτές, το οποίο θα την προωθούσε στα στέκια της Παραλιακής και της Μυκόνου, σε πελάτες με υψηλές απαιτήσεις λόγω της καθαρότητάς της...

Στη δεύτερη περίπτωση και μάλιστα, την ίδια ημέρα, και πάλι με την ίδια πτήση, συνελήφθη ένας 22χρονος, επίσης Βραζιλιάνος, ο οποίος επίσης είχε καταπιεί 78 αυτοσχέδια “αυγά”, συνολικού βάρους 822 γραμμαρίων. Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 δολαρίων ΗΠΑ και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι και αυτός είχε “στρατολογηθεί” από κύκλωμα για να μεταφέρει παρτίδα κοκαϊνης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η Δίωξη διενεργεί έρευνα ώστε να μπορέσει να εντοπίσει τα μέλη του κυκλώματος που θα κατέληγε η υψηλής καθαρότητας βραζιλιάνικη κοκαΐνη.