Προκαλεί ο Γιωργάκης με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο

 
Προκαλεί ο Γιωργάκης με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο

Ενημερώθηκε: 17/04/18 - 22:58

Η επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή την επίθεση, που εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα για το χρόνο που επισκέφθηκε το Καστελόριζο προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Ο κ. Παπανδρέου με αναρτησή του στα social media είπε πως τόσο ο νυν Πρωθυπουργός όσο και ο Αντώνης Σαμαράς όφειλαν να είναι εκεί τον Απρίλιο του 2010, όταν η «χώρα είχε ανάγκη για εθνική συνεννόηση». Τότε όμως, σχολίασε, όλοι «δήλωσαν απόντες».

Βέβαια, ο κ. Παπανδρέου ξέχασε να πει ότι, όταν ο Κώστας Καραμανλής το 2009 ζήτησε «εθνική συνεννόηση», ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εκβίασε -με αφορμή την προεδρική εκλογή- με πρόωρες εκλογές.

Και επειδή σε αυτή τη χώρα δεν ζουν «λωτοφάγοι», θα θυμίσουμε στον κ. Παπανδρέου τι συνέβει πριν από την αποφράδα ημέρα του Καστελόριζου, όταν επέλεξε να δέσει τη χώρα με τα δεσμά του μνημονίου και να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στο Δ.Ν.Τ:

1) Ο Κώστας Καραμανλής παρέλαβε τη χώρα μετά από το απόλυτο οικονομικό ξεπούλημά της από τον Κώστα Σημίτη. Τα δάνεια που σύναψε η κυβέρνηση Καραμανλή αφορούσαν κατά 90% στην κάλυψη των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν από την εγκληματική διαχείριση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

2) Ο Κώστας Καραμανλής το 2009, όπως προαναφέραμε, κάλεσε σε εθνική συνεννόηση τον Γιώργο Παπανδρέου για να αντιμετωπιστεί η κρίση που δεν ήταν Ελληνική (μόνο) αλλά και παγκόσμια. Η άρνηση του τότε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ήταν τόσο ύποπτη, που εξηγήθηκε μόνο όταν η Ελλάδα παραδόθηκε στους δανειστές (με λογιστικές αλχημείες και στάση δανεισμού από τις αγορές) και αποκαλύφθηκε πως η χώρα μας εξυπηρέτησε τη σωτηρία των ξένων Τραπεζών. Ταυτόχρονα ήταν και ένα ηχηρό μήνυμα στον Καραμανλισμό που είχε κάνει άλλες ενεργειακές επιλογές, που είχε αρνηθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, που είχε κάνει συμφωνίες με τους Κινέζους και πολλές άλλες πατριωτικές κινήσεις.

Αυτά, τα ολίγα, για να φρεσκάρουμε την μνήμη του κ. Παπανδρέου, θυμίζοντάς του ταυτόχρονα την λαϊκή ρήση, ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»..