Μεγάλη εξαγορά-έκπληξη στον χώρο των σούπερ μαρκετ

 
Μεγάλη εξαγορά αλυσίδας σούπερ μάρκετ που φέρνει τα πάνω κάτω στην Αττική 

Ενημερώθηκε: 15/05/18 - 20:42

Μεγάλη εξαγορά αλυσίδας σούπερ μάρκετ που φέρνει τα πάνω κάτω στην Αττική

Η εξαγορά αυτή την σούπερ μάρκετ θέτει έναν ακόμα ισχυρό αντίπαλο στον χώρο του λιανεμπορίου της Αττικής, αφού όλα τα καταστήματα της αλυσίδας μάρκετ «Προμηθευτική» περνούν στην βορειοελλαδική αλυσίδα Μασούτης.

Με την κίνηση αυτή η Μασούτης, τρόπον τινά απαντά στις κινήσεις των μεγάλων λιανεμπορικών της Νότιας Ελλάδας, που επιχειρούν ανάπτυξη στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας και αναζητούν επίμονα κατάλληλα σημεία πωλήσεων στη μεγαλύτερη αστική συγκέντρωση, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη.

Η Μασούτης Α.Ε., υλοποιεί πλέον το στόχο της για κάθοδο στην αγορά της πρωτεύουσας με την απόκτηση μίας αλυσίδας μεσαίου μεγέθους που θα της εξασφάλιζε μία δυναμική είσοδο σε Αθήνα και Αττική.

Σημειώνεται ότι ο βορειοελλαδικός γίγαντας του λιανεμπορίου έχει 272 καταστήματα, 250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα cash & carry, ένα μεγάλο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι, ενώ γεωγραφικά καλύπτει τις περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί πάνω από 6.700 εργαζομένους.