Θράσος από την... «λύκαινα» των Τούρκων εθνικιστών!

 
Θράσος από την... «λύκαινα» των Τούρκων εθνικιστών!

Ενημερώθηκε: 09/06/18 - 14:40

Κάθε όριο ξεπερνά μέρα με τη μέρα η τουρκική πλευρά με την... Σιδηρά Κυρία των Γκρίζων Λύκων να υπερβαίνει τα εσκαμμένα και να δηλώνει ευθαρσώς πως αν εκλεγεί πρόεδρος στις τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να επισκεφθεί τα νησιά του Αιγαίου!

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Η 61χρονη Μεράλ Ακσενέρ είναι αυτή που θα είναι η αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία, κάτι για το οποίο ο Τούρκος Σουλτάνος... αγχώνεται. Και αυτό, γιατί πριν από λίγες μέρες η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) της Τουρκίας έδωσε το «πράσινο φως» στο νεοσύστατο «Καλό Κόμμα» (Iyi) της Ακσενέρ --το οποίο προήλθε από τη διάσπαση του ακροδεξιού Εθνικιστικού Κόμματος ΜΗΡ-- να συμμετάσχει στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.

Η Ακσενέρ θεωρείται σοβαρή απειλή για τον Ερντογάν όχι επειδή αναμένεται να εξασφαλίσει μεγάλο ποσοστό, αλλά γιατί αν καταφέρει, όπως προβλέπεται, να ξεπεράσει το 10%, τότε μπορεί να ανακόψει την πορεία του προς τον απόλυτο θρίαμβο, τον οποίο ο ίδιος επιδιώκει.

Η εν λόγω, λοιπόν, κυρία δε δίστασε να δηλώσει πως εάν την αξιώσει ο Αλλάχ να βγει Πρόεδρος το πρώτο που θα κάνει είναι να επισκεφθεί τα νησιά του Αιαγαίου, και, έπειτα, την Κύπρος "μας", όπως χαρακτηρίζει το νησί!

Διαβάστε επακριβώς τη δήλωσή της:

«Να με αξιώσει ο Αλλάχ και να το επιτρέψει ο λαός μου δείχνοντας την ευγένειά του να εκλεγώ και η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου να είναι σε ένα από τα 18 νησιά του Αιγαίου. Μετά θα πάω στην Κύπρο, η οποία δεν είναι μόνο η μικρή μας πατρίδα, είναι ταυτόχρονα και η καρδιά μας».