Eurogroup με χρώμα... ελληνικό: Στο τραπέζι η ελάφρυνση του χρέους και η μεταμνημονιακή εποχή

 
Eurogroup με χρώμα... ελληνικό: Στο τραπέζι η ελάφρυνση του χρέους και η μεταμνημονιακή εποχή

Ενημερώθηκε: 21/06/18 - 17:05

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κρίσιμο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, όπου εν πολλοίς θα κριθούν πολλά σχετικά με το οικονομικό μέλλον της χώρας. Κύριο θέμα συζήτησης η Ελλάδα, η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, καθώς και η ελάφρυνση του χρέους.

Η Αθήνα αναμένεται να πάρει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, ενώ υπάρχει αισιοδοξία και για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν σχετικά με την μεταμνημονιακή εποχή στην Ελλάδα.

Αισιόδοξος ο Μοσκοβισί

«Πρέπει να θυμόμαστε τις τόσες πολλές ώρες και ημέρες και το πολιτικό κεφάλαιο που ξοδέψαμε για να διορθώσουμε την κατάσταση που ήταν απειλή για την επιβίωση του ευρώ. Θα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για την Ελλάδα που μετά από οκτώ χρόνια δύσκολων μεταρρυθμίσεων και σκληρής προσαρμογής θα είναι σε θέση να προχωρήσει βασισμένη στα δυο της πόδια. Θα είναι και για εμάς ιστορικό γεγονός. Θα σημαίνει ότι πλέον έχουμε αφήσει την κρίση της ευρωζώνης πίσω μας», τόνισε με μεγάλη αισιοδοξία ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρούμε τη λύση σήμερα. Είναι το καθήκον μας. Ως Επίτροπος θα εξηγήσω τα prior action που ολοκλήρωσε η Ελλάδα. Είναι θέμα των εταίρων της Ελλάδας να αναλάβουν την δική τους ευθύνη. Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε σήμερα και η 21 Ιουνίου θα είναι σημαντική ημέρα για όλους μας».

Αναφορικά με το θέμα του χρέους επανέλαβε ότι θα πρέπει να είναι ένα αξιόπιστο πακέτο που θα πείθει τις αγορές. Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες καθώς δεν είχε αρχίσει η συνεδρίαση δήλωσε ότι «το κλίμα είναι πολύ αισιόδοξο από όλες τις πλευρές που κάθονται στο τραπέζι».

«Ξέρουμε τις παραμέτρους, θα καλύψουμε τα κριτήρια και θα βρούμε λύση τις επόμενες στιγμές, ώρες, λεπτά».

Σεντένο: Το σημερινό Eurogroup μπορεί να σημάνει μία νέα εποχή για την Ελλάδα

«Σήμερα είναι η ιδανική ημέρα για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του Eurogroup. Μπορεί να σημάνει μία νέα φάση για την Ελλάδα και το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο στους δημοσιογράφους πριν από την σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο. «Θα φθάσουμε σήμερα σε μια συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

#Eurogroup

@ESM_Press

pic.twitter.com/r6dZEB3DLl

Today is a perfect day to celebrate the 20year anniversary of the . It can mark a new phase for Greece and for the euro. Speaking to the media ahead of the Board of Governors.

June 21, 2018