Μουντιάλ 2018: Πρώτη και καλύτερη η Κολομβία, ΣΟΚ για Σενεγάλη (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Μουντιάλ 2018: Πρώτη και καλύτερη η Κολομβία, ΣΟΚ για Σενεγάλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 28/06/18 - 19:24

Μουντιάλ 2018: Με τέρμα του Μίνα στο 74’, η Κολομβία επικράτησε με 1-0 της Σενεγάλης, έφτασε τους έξι βαθμούς και σφράγισε ως πρώτη του ομίλου, εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έτσι, πήρε μαζί της την Ιαπωνία, που παρά την ήττα από την Πολωνία και τους 4 βαθμούς που συγκέντρωσε (όσους δηλαδή συγκέντρωσαν και οι Αφρικανοί), αλλά οι Ασιάτες χαμογέλασαν λόγω… καρτών.

Οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στους 4 βαθμούς, είχαν ίδια διαφορά τερμάτων (4-4 τα γκολ υπέρ/κατά), ενώ ίδια ήταν και η παραγωγικότητά τους (4 γκολ).

Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο προτελευταίο κριτήριο της FIFA, τη διαφορά καρτών (τελευταίο είναι η... κλήρωση). Εκεί, οι Ασιάτες μετρούσαν 4 κίτρινες σε βάρος τους, οι Σενεγαλέζοι 6 και μοιραία το εισιτήριο πήγε στα χέρια των πρώτων λόγω Fair Play

Πλέον, η ομάδα του Πέκερμαν, περιμένει το βραδινό Αγγλία-Βέλγιο για να μάθει ποιον θα συναντήσει (παίζει με τον δεύτερο) στη νοκ-άουτ φάση.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Εντιαγιέ, Γκασαμά, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74’ Βαγκέ), Γκουέγ, Κουγιατέ, Σαρ, Κεϊτά (80’ Κονατέ), Μανέ, Νιανγκ (86’ Σακό)

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μοχίκα, Κ. Σάντσες, Ουρίμπε (83’ Λέρμα), Κιντέρο, Χάμες Ροδρίγκες (31’ Μουριέλ), Κουαδράδο, Φαλκάο (89’ Μπόρχα)