Βρέθηκαν τα δύο παιδιά στην Κύπρο

 
Βρέθηκαν τα δύο παιδιά στην Κύπρο

Ενημερώθηκε: 25/09/18 - 15:32

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή των δύο 11χρονων αγοριών στην Κύπρο, καθώς πριν λίγο, ο Κύπριος υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους γονείς ότι τα παιδιά βρέθηκαν. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά βρέθηκαν κοντά στο δημοτικό σχολείο.

pic.twitter.com/ufe1WKUlqx

Εντοπίστηκαν τα δύο 10χρονα αγόρια. Καλά στην υγεία τους.

September 25, 2018

O εντοπισμός έγινε μετά από πληροφορία πολιτών που είδαν τα παιδιά να εισέρχονται σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο. Η Αστυνομία έφθασε στο χώρο και συνέλαβε το δράστη και παρέλαβε τα παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους.

Συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας, για την τιτάνια επιχείρηση αλλα και σε ολους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

September 25, 2018

Για ανάκριση οδηγείται 35χρονος στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας για να εξεταστεί η εμπλοκή του στην εξαφάνιση των δυο παιδιών στη Λάνρακα.

Στο μεταξύ τα δύο παιδιά που εντοπίστηκαν από την αστυνομία θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Οι δύο εντεκάχρονοι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, απήχθησαν νωρίς το πρωί, πριν την έναρξη των μαθημάτων. Οι γονείς των παιδιών είναι από την Ελλάδα και συνδέονται φιλικά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η οποία έχει σημάνει συναγερμό, οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και έχουν στηθεί δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και λαμβάνονται μέτρα και στη «νεκρή ζώνη». Στο σχολείο βρίσκονται και οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

Η μέχρι στιγμής αξιολόγηση των δεδομένων γύρω από την υπόθεση παραπέμπει στο εξής συμπέρασμα: Ο απαγωγέας ήθελε να απαγάγει δύο παιδιά στην τυχή και όχι τα δύο συγκεκριμένα παιδιά.

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

-- Οι δύο 11χρονοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων, Θεμιστοκλής Ντόγλης και Φίλιππος Σταματάκης προσήλθαν κανονικά στο σχολείο τους το πρωί. Ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου τους άντρας προσέγγισε ομάδα πέντε παιδιών και αφού τους συστήθηκε ως ο νέος τους δάσκαλος ζήτησε βοήθεια για να κουβαλήσει κάποια βιβλία.

-- Οι δύο 11χρονοι ανταποκρίθηκαν και τον ακολούθησαν προς το αυτοκίνητό του και ακολούθως χάθηκαν τα ίχνη τους.

-- Η Αστυνομία εξετάζει υπόθεση απαγωγής ανηλίκων στη βάση και της μαρτυρίας των τριών παιδιών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό.

-- Σύμφωνα με τα όσα επίσημα αναφέρει η Αστυνομία ο απαγωγέας είναι ύψους περίπου 1,70 – 1,75μ περίπου, βάρους περίπου 100 κιλών, με γένι στο πιγούνι, με δεμένο το ένα χέρι, μπερέ και μπλούζα κοντομάνικη σκούρου χρώματος με μοτίβο μπροστά. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Sunny, χρώματος γκρίζου.

-- Η Αστυνομίαέχει μαρτυρία από γυναίκα που εργάζεται ως καθαρίστρια στο σχολείο, η οποία φέρεται να έχει δει τον δράστη. Η περιγραφή της γυναίκας στην Αστυνομία προσομοιάζει με την περιγραφή του απαγωγέα όπως αυτή δόθηκε από τα τρία παιδιά.

-- Η Αστυνομία έχει στήσει Κέντρα Επιχειρήσεων σε όλες τις πόλεις, ενώ το συντονισμό των ερευνών έχει αναλάβει προσωπικά ο Αρχηγός της Δύναμης, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

-- Πρωτοφανείς είναι οι έλεγχοι σε όλα τα οδοφράγματα και κυρίως αυτό του Αγίου Δομετίου. Σε συναγερμό έχουν τεθεί επίσης λιμάνια και αεροδρόμια. Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της υλικό από κάμερες που είναι εγκατεστημένες πλησίον του σχολείου, το οποίο και αξιολογείται.

--- Οποιασδήποτε γνωρίζει κάτι θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στο τηλ 24804024 ή 24804016 ή με την Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Πληροφορίες ότι ο δράστης μπήκε και σε άλλα δημοτικά σχολεία 

Πληροφορίες που συγκέντρωσε η Κυπριακή Αστυνομία, αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα ο απαγωγέας να είναι το ίδιο πρόσωπο, με αυτό που πριν λίγες μέρες μπήκε σε άλλα δημοτικά σχολεία και μιλούσε με μαθητές.

Καταθέσεις γονιών

Κατάθεση στην Αστυνομία έχουν δώσει ήδη οι πατεράδες των δύο παιδιών, οι οποίοι ανέφεραν στους αστυνομικούς ανακριτές ότι δεν υποπτεύονται οποιονδήποτε και ως εκ τούτου άγνωστο παραμένει το κίνητρο των δραστών.

Τα δύο παιδιά που κατάγονται από την Ελλάδα και οι γονείς τους (πατέρας του Σταματάκη και μητέρα του Ντόγκλη) εργάζονται μαζί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ως ιατρός και νοσηλεύτρια.