Υπέρ της περικοπής των συντάξεων ο Γιάννης Στουρνάρας

 
Υπέρ της περικοπής των συντάξεων ο Γιάννης Στουρνάρας-Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ενημερώθηκε: 09/10/18 - 18:59

Υπέρ της γραμμής του ΔΝΤ για νέα περικοπή των συντάξεων συνεχίζει να είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς θεωρεί πως αν δεν εφαρμοστεί μια συμφωνημένη μεταρρύθμιση θα δοθεί αρνητικό μήνυμα στις αγορές για την «μεταμνημονιακή» περίοδο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣοφοκλεόυςIn.gr, στις 20 Σεπτεμβρίου ο Γ. Στουρνάρας συναντήθηκε στην ΤτΕ με 60 διπλωμάτες διαφόρων χωρών και εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων και επενδυτικών φορέων. Όπως αναφέρεται, ο Γ. Στουρνάρας «υποστήριξε ότι η μη εφαρμογή του ψηφισμένου μέτρου περικοπής των συντάξεων, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές, καθώς θα αποτελέσει μήνυμα “αναστροφής των μεταρρυθμίσεων” και παρέκκλισης από τα συμπεφωνημένα».

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα είπε ενώπιον των πρεσβευτών και των οικονομικών παραγόντων, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει τη θέση του για την περικοπή των συντάξεων δηλώνοντας πως «τους είπα ότι δεν πρέπει να αποκλίνουμε από τη συμφωνία γιατί θα αντιδράσουν αρνητικά οι αγορές».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων είναι αχρείαστο και η κυβέρνηση το στηρίζει με πειστικά επιχειρήματα και άφησε αιχμές για τη στάση του Γ. Στουρνάρα. «Ο κ. Στουρνάρας μας συνηθίζει σε παρεμβάσεις που υπερβαίνουν τον θεσμικό του ρόλο. Είναι πολύ ομιλητικός σε θέματα για τα οποία δεν είναι αρμόδιος να μιλά, ενώ σιωπά σε θέματα για τα οποία ο θεσμικός του ρόλος επιτάσσει να μιλήσει, όπως οι τράπεζες. Δεν ξέρω γιατί επιλέγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις, ο ίδιος πρέπει να το απαντήσει».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη θέση είχε πάρει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, που τόνισε πως ο Γ. Στουρνάρας επιθυμούσε την επιβολή νέου μνημονίου στη χώρα.