Ναταλί: Προδοσία - Δύση και Ανατολή

 
Ναταλί: Προδοσία - Δύση και Ανατολή

Ενημερώθηκε: 30/12/18 - 23:41

«Διπλό χτύπημα» και δισκογραφική επιστροφή για μια γνήσια λαϊκή φωνή...

Ο λόγος για τη Ναταλί. Ή αλλιώς... τη «Ναταλί με τη μαγική φωνή» όπως την χαρακτήριζαν στις μεγάλες πίστες της Θεσσαλονίκης που έπαιρναν φωτιά στις εμφανίσεις της αγαπημένης ερμηνεύτριας. Η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας, κατάφερε από την ηλικία των 13 ετών να ηγείται σχημάτων και να κερδίσει το απαιτητικό κοινό της Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδας γενικότερα.

Αντώνης Ρέμος

Ελένη Βιτάλη

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Τάμτα

Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε; Αφού το ιδιαίτερο «γρέζι» της φωνής κέντρισε το ενδιαφέρον μεγάλων ονομάτων του ελληνικού πενταγράμμου, που την εμπιστεύτηκαν και συνεργάστηκαν μαζί της στα σχήματα τους σε μεγάλες πίστες. Σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο , η , η και η είναι κάποια από τα ονόματα που συνεργάστηκαν μαζί της.

Ανάλογη με τις εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις στα κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, ήταν και η δισκογραφική της παρουσία. Ο δίσκος «Το Παρκάκι» γνώρισε επιτυχία, ενώ το τραγούδι της «Πες μου τι έχω κάνει» γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την εκτέλεση του Ζαφείρη Μελά, αλλά και του Γιώργου Γιαννιά αργότερα.

Αυτή τη φορά η Ναταλί επιστρέφει καλλιτεχνικά πιο ώριμη από ποτέ με ένα διπλό δισκογραφικό χτύπημα, φιλοδοξώντας να γοητεύσει και το αθηναικό κοινό. Τα δύο singles «Προδοσία» και «Δύση και Ανατολή» σε στίχους-μουσική του Νίκου Ξένου.

«Προδοσία» είναι ένα τραγούδι που αγγίζει πιο «ευαίσθητες χορδές» με μελαγχολικούς στίχους που «απογειώνει» με την γνήσια λαϊκή ερμηνεία της η Ναταλί.

-Το «Δύση και Ανατολή», (που συμπεριλαμβάνεται στο ομώνυμο άλμπουμ), επίσης σε στίχους-μουσική του Νίκου Ξένου, είναι αυτό ακριβώς που λέει και ο τίτλος του. Δύση και Ανατολή, δύο τόσο διαφορετικά σημεία του ορίζοντα που όμως... «παντρεύονται» τόσο ταιριαστά από την μοναδική φωνή της Ναταλί που καταφέρνει και «ακροβατεί» ερμηνευτικά με μεγάλη επιτυχία ανάμεσα σε αυτά τα δύο τόσο διαφορετικά στοιχεία.