Μεγαλειώδη υποδοχή σε Παυλόπουλο από τον Κινέζο Πρόεδρο

 
Μεγαλειώδης υποδοχή σε Παυλόπουλο από τον Κινέζο Πρόεδρο

Ενημερώθηκε: 01/05/19 - 12:15

Μια εντυπωσιακή υποδοχή ετοιμάζει για τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Κινέζος ομόλογός του Σι Ζινπίνγκ, κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεκίνο από τις 13 έως τις 15 Μαΐου.

Στις 14 Μαίου ο Ζι Ζινπίνγκ θα υποδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στην πλατεία Τιεν Αν Μεν απέναντι από την απαγορευμένη πόλη.

Οι δυο άνδρες εν συνεχεία θα έχουν επίσημη συνάντηση, ενώ με την ολοκλήρωσή της ο Κινέζος Πρόεδρος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια μέρα ο Προκόπης Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της κινεζικής Βουλής.

Το μεσημέρι της 15ης Μαίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στη Διεθνή Διάσκεψη για το Διάλογο των Πολιτισμών, μία πρωτοβουλία της ηγεσίας του Πεκίνου, όπου θα συμμετάσχει ως μοναδικός προσκεκλημένος από τις χώρες της Ευρώπης και συνεπώς θα μιλήσει για τη διασύνδεση του ελληνικού με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Το απόγευμα της ίδιας μέρα θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Τσίνγκουα όπου υπάρχει έδρα για τον ελληνικό πολιτισμό από το Ίδρυμα Λασκαρίδη, με θέμα την ελληνική γλώσσα και τη σημασία της στο διάλογο των πολιτισμών.

Επίσης ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Σινικό Τείχος, την Απαγορευμένη Πόλη και το Τεχνολογικό Πάρκο Huawei.