LIVE: Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

 
LIVE: Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα (22:00, Cosmote Sport 1HD & thepressroom.gr)

Ενημερώθηκε: 07/05/19 - 23:57

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ ξέρουν ότι πρέπει να πετύχουν τουλάχιστον τρία γκολ, δίχως απάντηση από τους «μπλαουγκράνα», στα 90 λεπτά της αποψινής αναμέτρησης, για να υπάρξει η παράταση που θα προσφέρει την ευκαιρία πρόκρισης.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση – κι εφόσον φυσικά δεν υπάρξει το 4-0 για την ομάδα του Κλοπ – η Μπαρτσελόνα θα βρεθεί στη Μαδρίτη, στον μεγάλο τελικό του Wanda Metropolitano.

Το 3-0 από το πρώτο παιχνίδι του «Καμπ Νόου» είναι κάτι που στη θεωρία... απαγορεύει ρητά στη Λίβερπουλ να ελπίζει, ειδικά από τη στιγμή που δεν μπορεί να υπολογίζει απόψε στις υπηρεσίες των Σαλάχ και Φιρμίνο. Ο Αιγύπτιος δεν μπορεί να παίξει μετά τη διάσειση που υπέστη το περασμένο Σάββατο στη νίκη (3-2) επί της Νιούκαστλ, ενώ, ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε σε προπόνηση την περασμένη εβδομάδα και δεν πρόλαβε το παιχνίδι.

Για τους σημερινούς φιλοξενούμενους, ως γνωστόν ο Ντεμπελέ έμεινε εκτός αποστολής, ενώ απών είναι και ο Ραφίνιο. Ο Λουίς Σουάρες επιστρέφει στο γήπεδο που πέρασε τρομερές στιγμές, που έκανε την Premier League να παραμιλάει με την εκτελεστική του δεινότητα και που έκλαψε πικρά έπειτα από μια ισοπαλία με την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο, όταν χάθηκε ο... σχεδόν σίγουρος τίτλος του 2014.

Λίβερπουλ
Λίβερπουλ
4-0
Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα
  • 23:56
    95'
    ΤΕΛΟΣ

    Η Λίβερπουλ παίρνει μια επική πρόκριση στον τελικό του Champions League καθώς επικρατεί με 4-0 της Μπαρτσελόνα!

  • 23:41

    Η Λίβερπουλ έχει σκορ πρόκρισης πλέον, η Μπαρτσελόνα αναζητά ένα γκολ για να περάσει!

  • 23:40
    79'
    ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τη Λίβερπουλ!!!

    Ο Άρνολντ είδε τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να... κοιμούνται και εκτέλεσε πολύ γρήγορα το κόρνερ, βρίσκοντας τον αμαρκάριστο Οριγκί στο ύψος της μικρής περιοχής, ο οποίος με άψογο πλασέ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0!

  • 23:31

    Φτάσαμε στο 70ο λεπτό. Το 3-0 υπέρ της Λίβερπουλ παραμένει στο παιχνίδι, με την Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να ανέβει και να φτιάξει φάσεις για να βρει το γκολ.

  • 23:28
    68'

    Ο Ράκιτιτς με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μέσι, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Άλισον έδιωξε σε κόρνερ

  • 23:21

    Συμπληρώσαμε μία ώρα στο παιχνίδι. Η Λίβερπουλ προηγείται με 3-0 της Μπαρτσελόνα χάρη στα γκολ των Οριγκί (7') και Βαϊνάλντουμ (54', 56').

  • 23:20

    Τρομερά πράγματα, η Λίβερπουλ έχει ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα! Αφού γλίτωσε στο πρώτο ημίχρονο και δεν δέχτηκε κάποιο γκολ, μπήκε δυνατά στην επανάληψη και με δύο γκολ σε διάστημα λιγότερο από τρία λεπτά, έχει φέρει το σκορ στο 3-0!

  • 23:20
    56'
    ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τη Λίβερπουλ!!!!

    Φοβερή σέντρα του Σακίρι, ο Βαϊνάλντουμ πήδηξε ολομόναχος μέσα στην περιοχή και με ωραία κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Τερ Στέγκεν που απλά... κοιτούσε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του!

  • 22:44

    Φτάσαμε στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης, με το 1-0 υπέρ της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα να παραμένει! Έχει πέσει ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά, εξαιτίας και κάποιοων τραυματισμών.

  • 22:32
    30'

    Έχει ισορροπήσει στο φουλ η Μπαρτσελόνα, που έχει πάρει την κατοχή της μπάλας και έλεγχει το ρυθμό. Η Λίβερπουλ έχει... κάτσει μετά το γκολ και δείχνει να ψάχνει περισσότερο την κόντρα για να απειλήσει την εστία του Τερ Στέγκεν.

  • 22:26
    23'

    Φοβερό σουτ του Ρόμπερτσον στην κίνηση, ο Τερ Στέγκεν απομάκρυνε με δυσκολία με το... σώμα!

  • 22:21

    Ανέβηκε στο τελευταίο εξάλεπτο η Μπαρτσελόνα και θα μπορούσε να σκοράρει το εκτός έδρας γκολ που ήθελε αλλά δεν το κατάφερε! Στο 20ο λεπτό, λοιπόν, η Λίβερπουλ προηγείται με 1-0 των Καταλανών χάρη στο γκολ του Οριγκί.

  • 22:17
    11'
    Φάση για την Μπαρτσελόνα

    Φοβερή αλλαγή παιχνιδιού από τον Βιδάλ στον Κουτίνιο, αυτός μοιράζει για τον Άλμπα, ο οποίος γύρισε για τον Μέσι που επιχείρησε το σουτ με την μία αλλά ο Άλισον έδιωξε σε κόρνερ.

  • 22:09
    7'
    ΓΚΟΟΟΟΛ για τη Λίβερπουλ!

    Ο Χέντερσον μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Πικέ και έκανε το πλασέ, με τον Τερ Στέγκεν να διώχνει προσωρινά και τον Οριγκί να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει σε κενή εστία για το 1-0.

  • 20:50

    Οι δύο ομάδες μετρούν πέντε τίτλους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Λίβερπουλ έχει οκτώ προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς φτάνοντας στα ημιτελικά. Το ίδιο ρεκόρ, 8-2, έχει σε διπλά ματς με ισπανικές ομάδες σε διπλά ευρωπαϊκά ματς. Ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες της La Liga έχει 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες, αν και συνολικά μετρά 21 ματς αήττητη στην έδρα της στην Ευρώπη (15 νίκες-6 ισοπαλίες) με τελευταία ήττα στις 22/10/2014 από τη Ρεάλ. Συνολικά η Μπαρτσελόνα μετρά 15 παρουσίες στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με επτά προκρίσεις στον τελικό. Σε 25 συναντήσεις με αγγλικές ομάδες σε διπλά ματς έχει προκριθεί 15 φορές και τις πέντε σερί τελευταίες. Στις επτά τελευταίες επισκέψεις της στην Αγγλία μετρά πέντε νίκες έχοντας κερδίσει φέτος ήδη την Τότεναμ στους ομίλους και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά.

  • 20:49

    Πρόκειται για την ένατη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων. Η πρώτη τους συνάντηση ήταν στα ημιτελικά αλλά του Κυπέλλου UEFA το 1976, με τη Λίβερπουλ να προκρίνεται κερδίζοντας στη Βαρκελώνη (0-1) και 1-1 στη ρεβάνς. Το 2001 η ιστορία επαναλήφθηκε, με τις δύο ομάδες να ανταμώνουν ξανά στην ίδια φάση της ίδιας διοργάνωσης και με την ίδια κατάληξη, καθώς οι «κόκκινοι» απέσπασαν 0-0 στο «Καμπ Νου» και κέρδισαν 1-0 στο «Άνφιλντ». Την περίοδο 2001/02 κοντραρίστηκαν στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League, με την «Μπάρτσα» να κερδίζει 3-1 στο Νησί και τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στον… δεύτερο γύρο. Το πιο πρόσφατο ραντεβού τους ήταν για τους «16» του Champions League, με τη Λίβερπουλ να νικά 2-1 στο «Καμπ Νου» και να περνά παρά την ήττα της στη ρεβάνς με 1-0.

  • 20:49

    Εκτός μάχης είναι μόνο οι τραυματίες Ντεμπελέ και Ραφίνια, ενώ πιθανότατα αντί του Κουτίνιο θα αγωνιστεί από την αρχή ο Σέρτζι Ρομπέρτο στο κέντρο και ο Σεμέντο ως δεξιός μπακ.

  • 20:49

    Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στο Νησί με την άνεση της εξασφάλισης του πρωταθλήματος της Ισπανίας εδώ και δέκα μέρες. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την πολυτέλεια να παρατάξει αναπληρωματικούς το Σάββατο στην ανώδυνη ήττα από τη Θέλτα, αλλά απόψε θα επιστρατεύσει ξανά τους βασικούς.

  • 20:48

    Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει στα 2/3 από την επιθετική του γραμμή, καθώς νοκ άουτ έχουν τεθεί οι Φιρμίνο και Σαλάχ, που προστέθηκαν στο απουσιολόγιο δίπλα στους Λαλάνα και Κεϊτά. Πιθανότατα ο Οριγκί θα παίξει στην επίθεση, με τον Βαϊνάλντουμ ξανά σε πιο προωθητικό ρόλο, εκτός κι αν επιλεγεί φουλ επιθετικό σχήμα με τον Σακίρι από την αρχή.

  • 20:48

    Οι Reds είδαν χθες βράδυ τη Μάντσεστερ Σίτι να μην τους κάνει το χατίρι και κερδίζοντας τη Λέστερ 1-0 να έχει τον τίτλο στην Premier League στο δικό της χέρι πριν την τελευταία αγωνιστική. Έτσι παρά την εξαιρετική της πορεία σε πρωτάθλημα και Champions League η Λίβερπουλ κινδυνεύει να μείνει για έναν ακόμη χρόνο με άδεια χέρια.

  • 20:47

    Οι Καταλανοί φαντάζουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί τόσο λόγω του εμφατικού 3-0 που φέρνουν σαν… προίκα από το «Καμπ Νου», όσο και γιατί οι «κόκκινοι» έχουν πολλές και σημαντικές απουσίες. Όμως έχουν δει πολλά τα μάτια μας, ειδικά από τη Λίβερπουλ…

  • 20:47

    Μαζί θα παρακολουθήσουμε τον μεγάλο ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Μπαρτσελόνα.