Νέα δεδομένα: Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την έδρα του ΜεΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη

 
Νέα δεδομένα: Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την έδρα του ΜεΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη

Ενημερώθηκε: 27/05/19 - 21:16

Συνεχίζεται το θρίλερ με την έδρα του κόμματος ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο ήταν μια από τις δύο εκπλήξεις των Ευρωεκλογών 2019 (το άλλο ήταν η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου). Αυτή την ώρα το ποσοστό του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών έχει υποχωρήσει και άλλο στο 3,01%, με την ενσωμάτωση του 89,07% της επικράτειας.

Σοφία Σακοράφα

Γιάνη Βαρουφάκη

Εάν το ποσοστό του ΜεΡΑ 25, παραμείνει πάνω από το 3%, τότε θα καταλάβει μια έδρα στο ευρωκοινοβούλιο και θα στείλει τηνπου προηγείται σε σταυρούς στις Βρυξέλλες. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσκόποι εκτιμούν τελικά το κόμμα του θα υποχωρήσει και άλλο και το ποσοστό του θα πέσει στο 2,9%. Χάνοντας έτσι την έδρα, η οποία θα πάει στο πρώτο κόμμα, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας που θα εκλέξει οκτώ ευρωβουλευτές.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα αφού η υπόθεση με την έδρα του ΜέΡΑ 25 εξελίσσεται σε θρίλερ,

η 

Tο νεοσύστατο κόμμα έπεσε σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση κατά 0,1% και πλέον, 3,01%, σε ενσωμάτωσ89,07%.

Αναλυτικά τα ποσοστά στο 89,07% της επικράτειας:

Ποσοστό Βαρουφακη στις ευρωεκλογές

Προηγούμενη ενημέρωση: Θρίλερ με το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη - Θα καταφέρει να μπει στην Ευρωβουλή

Ευρωεκλογές 2019: Σε θρίλερ εξελίσσεται η είσοδος του ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ευρωβουλή πιάνοντας το όριο του 3%. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα (στο 43% των εκλογικών τμημάτων) ο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη έχει ποσοστό 3,15 και εκλέγει ένα ευρωβουλευτή.

ΜΕΡΑ25

Όμως οι δημοσκόποι είναι επιφυλακτικοί και μάλιστα θεωρούν πιθανότερο τελικά να μην πιάσει το ΜΕΡΑ25 το όριο του 3%, μιας και στο μέχρι τώρα αποτέλεσμα υπάρχει μεγάλη αντιπροσώπευση της Αττικής όπου το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη έχει υψηλά ποσοστά, σε αντίθεση με την περιφέρεια. Έτσι εκτιμούν το τελικό ποσοστό του ΜΕΡΑ25 στο 2,9%.

Πάντως σε περίπτωση που το ΜΕΡΑ25 εκλέξει ευρωβουλευτή, στο ευρωκοινοβούλιο φαίνεται να πηγαίνει η Σοφία Σακοράφα η οποία προηγείται στη σταυροδοσία.

Βαρουφάκης: η επίδοση του ΜεΡΑ25 συνιστά άθλο

Την ικανοποίηση του για το εκλογικό ποσοστό που φαίνεται να εξασφαλίζει το ΜεΡΑ25, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γ.Βαρουφάκης.

"Σήμερα, είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25. Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ανακοίνωση των exit polls για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως στο ΜέΡΑ25, στο DiEM25, «δουλέψαμε 3 χρόνια, πολύ πριν ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών, για να σφυρηλατήσουμε συμμετοχικά το πρόγραμμα μας, την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη». Σημείωσε ότι αποδείχθηκε πόσο έπεσαν έξω οι κυνικοί που είπαν ότι κατέβηκε στην Γερμανία επειδή δεν τόλμαγε να εκτεθεί στην Ελλάδα. Προσέθεσε πως με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους, «πορευτήκαμε τον δρόμο τον δύσκολο» τα τρία τελευταία χρόνια και «μάθαμε πολλά για τις αγωνίες των ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη» και καταλήγοντας τόνισε: «Σήμερα, όπως έδειξαν οι κάλπες, συγκινητικά πολλοί επέλεξαν να έρθουν μαζί μας για να τα βάλουμε, όλοι μαζί, με του φωτός το σβήσιμο. Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο προτείνοντας λύσεις υπεύθυνες που το κατεστημένο θα χάνει τα λόγια του προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί δεν τις υιοθετεί. Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο με την υπεύθυνη ανυπακοή μας στις τοξικές ανοησίες τους, οι οποίες τρέφουν τα πολιτικά τέρατα της ξενοφοβίας και του νεοφασισμού”