Θεσσαλονίκη-Εκλογές 2019: Σαρωτική νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα επί του Νίκου Ταχιάου

 
Θεσσαλονίκη-Εκλογές 2019: Σαρωτική νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα επί του Νίκου Ταχιάου

Ενημερώθηκε: 02/06/19 - 23:25

Θεσσαλονίκη-Εκλογές 2019: Σαρωτική ήταν η νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα επί του Νίκου Ταχιάου στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές για τον δήμο της Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς με ενσωματωμένο το 96% των ψήφων, καταλαμβάνει ποσοστό 66,82% (56.500 ψήφοι ). Ο συνυποψήφιός του, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ, λαμβάνει 33,18% (28.000 ψήφοι).

Δείτε τα επίσημα αποτελέσματα:

Σε πανηγυρικό κλίμα η δήλωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στο εκλογικό του κέντρο μετά την θριαμβευτική του νίκη στο δήμο Θεσσαλονίκης.

«Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς. Ότι και να ψήφισαν ότι και να επέλεξαν. Από την αρχή από όταν ξεκίνησε αυτή η ανηφορική πορεία δεν ξεχάσαμε ότι η πρόταση μας είναι αυτοδιοικητική . Από την πόλη ξεκινούσαμε στην πόλη καταλήγαμε. Πάνω από όλα σε αυτές τις εκλογές έπρεπε να κερδίσει η πόλη και η πόλη κέρδισε».

«Θα είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά. Ευθύνη συνέπεια και εργατικότητα είναι οι παρακαταθήκες που μυ άφησε ο πατέρας μου και δεν τον ξεχνώ», συμπλήρωσε και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν.

Δείτε τις δηλώσεις του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης:

Πριν από λίγο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος έκανε δηλώσεις:

«Άκουσα τον κ. Ζέρβα το πρωί να λέει ότι η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα γιορτής συμφωνώ μαζί του είναι μια μέρα γιορτής, η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο και θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του», επεσήμανε.

«Ο πατέρας μου είχε μάθει “να θέλεις να κερδίζεις να ξέρεις να χάνεις”. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνω αναλαμβάνω τα ευθύνες μου για αυτό το αποτέλεσμα και συγχαίρω ξανά τον νέο δήμαρχο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο: