Αποχώρησε από το κόμμα των Δημοκρατικών ο Σάντερς

 
Αποχώρησε από το κόμμα των Δημοκρατικών ο Σάντερς

Ενημερώθηκε: 28/07/16 - 17:06

Ο μέχρι πρότινος αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον Μπέρνι Σάντερς έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει το κόμμα των Δημοκρατικών, λίγες ώρες αφότου η αντίπαλός του πήρε το χρίσμα για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. Ο κ. Σάντερς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος γερουσιαστής.

Να σημειωθεί πως ο Σάντερς ήταν ανεξάρτητος βουλευτής πριν κατέβει υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το κόμμα των Δημοκρατικών και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα παραμείνει ανεξάρτητος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 74χρονος πολιτικός έχει μακρά σχέση με τους Δημοκρατικούς. Μέχρι πρόσφατα δεν ήταν μέλος, ωστόσο αρκετά μέλη του κόμματος, τον είχαν στηρίξει όταν κυνηγούσε τη θέση του Γερουσιαστή το 2005.

Πάντως η κίνησή του αυτή δημιουργεί πολλά ερωτήματα, καθώς δείχνει ότι σε περίπτωση νίκης της Κλίντον, ο Σάντερς δεν επιθυμεί μια θέση στη νέα κυβέρνηση.

Η απόφασή του έρχεται ως συνέπεια της ήττας του στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών και εν μέσω του σκανδάλου με τα e-mails και τα ηχητικά ντοκουμέντα που αποκάλυψαν τα WikiLeaks.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, που ήδη τον τελευταίο καιρό είδε τις δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν μπροστά από τη Χίλαρι Κλίντον στη μάχη για την Προεδρία των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Σάντερς ενδέχεται να κάνει τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Τραμπ, και όχι με την Κλίντον