«Κλειδώνει» και τυπικά σήμερα η 7η Ιουλίου ως ημέρα εκλογών-Τι θα πει ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο

 
«Κλειδώνει» και τυπικά σήμερα η 7η Ιουλίου ως ημέρα εκλογών-Τι θα πει ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο

Ενημερώθηκε: 10/06/19 - 03:25

Σήμερα, Δευτέρα 10/6, στις 18:30, στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργού αναμένεται να ορισθεί και τυπικά η 7η Ιουλίου ως ημέρα των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, ως λόγο για την πρόωρη προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, θα επικαλεστεί στον Προκόπη Παυλόπουλο το θέμα της οικονομίας. Θα κάνει λόγο για τον κίνδυνο να υποστεί η οικονομία της χώρας πλήγμα εάν υπάρξει παρατεταμένη προεκλογική περίοδος έως τον Οκτώβριο.

Το διάταγμα για τις αλλαγές στη δικαιοσύνη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το διάταγμα για τις αλλαγές στην κορυφή της δικαιοσύνης, αναμένεται να έρθει στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για υπογραφή ή όχι του επίμαχου διατάγματος μετά τις 30 Ιουνίου, στο πλαίσιο του ρυθμιστικού του ρόλου, των προβλέψεων του Συντάγματος και των ιδιαιτεροτήτων της προεκλογικής περιόδου.

Ομιλία Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής όπου και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός του ενόψει των πρόωρων εκλογών.