Τα σημαντικά τεχνικά προβλήματα του F-35 (Video)

 
Τα σημαντικά τεχνικά προβλήματα του F-35 (Video)

Ενημερώθηκε: 15/06/19 - 18:00

Λεπτομέρειες που προκαλούν μεγάλο προβληματισμό για το πιο ακριβό οπλικό σύστημα των ΗΠΑ, το F-35 έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αεροσκάφος παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στο εκτινασσόμενο κάθισμα, στο ραντάρ και στο λογισμικό του. Θέματα υπάρχουν όταν χρειαστεί να πετάξει δυο φορές μέσα σε 12 ώρες. Το λογισμικό του δεν λειτουργεί όπως πρέπει με αποτέλεσμα αποστολές να ακυρώνονται. Προβλήματα έχουν αναφερθεί όταν η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της πτήσης πέφτει στους -34 βαθμούς Κελσίου. Τότε παρουσιάζεται ένδειξη για πρόβλημα στα ηλεκτρικά του συστήματα.

Όσον αφορά τις εκδόσεις F-35B και F-35C, σε ταχύτητες από 1,2 Mach και πάνω εμφανίζουν πρόβλημα στην επικάλυψή τους, με αποτέλεσμα να “ακυρώνεται” σε μεγάλο βαθμό το “αόρατο” ίχνος του.

Επιπλέον, εάν ένα ελαστικό σκάσει κατά την προσγείωση, τότε “η πρόσκρουση μπορεί να καταστρέψει υδραυλικά συστήματα του αεροσκάφους. Τέλος, η κάμερα νυχτερινής όρασης εμφανίζει μερικές φορές “πράσινες ραβδώσεις” που κάνουν δύσκολη την προσνήωση.

Το F-35 έχει δεχτεί κατά καιρούς πολύ σκληρή κριτική από αμερικανικά ΜΜΕ. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται μπορεί να αποδίδονται στις “παιδικές ασθένειες” ενός νέου οπλικού συστήματος, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν “μαζευτεί” πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια εξέλιξης του προγράμματος. Το χειρότερο είναι ότι κάθε προσπάθεια για την διόρθωση τους οδηγεί σε αύξηση του κόστους του.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Πηγή: Militaire