«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μπει μέσα σε εκκλησία την ώρα της λειτουργίας» - Βέττας, Χρυσόγονος καταδικάζουν την εισβολή

 
«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μπει μέσα σε εκκλησία την ώρα της λειτουργίας» - Βέττας, Χρυσόγονος καταδικάζουν την εισβολή

Ενημερώθηκε: 01/08/16 - 13:25

Ο εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ που αναζωπυρώθηκε με την εκκένωση των κτιρίων στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται, με αφορμή τώρα την εισβολή αντεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ο ευρωβουλευτής κυβερνώντος κόμματος Κώστας Χρυσόγονος μετά και τον Δημήτρη Βέττα καταδίκασαν την εισβολή στη Μητρόπολη, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά δίνοντας έμμεση ανοχή στους λεγόμενους αντεξουσιαστές. Ενώ το κυβερνών κόμμα έσπευσε να τοποθετηθεί στην εκκένωση των κτιρίων, στην περίπτωση της εισβολής στη Μητρόπολη η σιωπή του είναι εύγλωττη...

Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη διαφωνία τους και με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη για για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη. «Βεβαίως διαφωνώ με την ανακοίνωση του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να γίνουν ενέργειες και νωρίτερα» επισήμανε ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος εξάλλου στη χθεσινή (Κυριακή) εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης 26 ατόμων που παραπέμπονται σήμερα στον Εισαγγελέα ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε ότι «πρέπει να εφαρμόζεται η νομιμότητα, η αστυνομία πρέπει να είναι παρούσα», ενώ για τους αντιεξουσιαστές του No Border Camp δήλωσε πως έπρεπε να είχαν παρεμποδιστεί να εισέλθουν στο ΑΠΘ. «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ξέφραγο αμπέλι το πανεπιστήμιο, αυτό είναι νερό στο μύλο όσων θέλουν ιδιωτικά ΑΕΙ ή θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα υπάρχοντα» σημείωσε.

Ο κ. Βέττας μιλώντας στο ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά: «Η νομιμότητα αφορά όλους μας... Δεν υπάρχει νομιμότητα κατά περίπτωση, δεν μπορούμε να βάλλουμε κατά του υπουργού, ας αφήσουμε τους υπουργούς να κάνουν τη δουλειά τους, ας μην επεμβαίνουμε κάθε λίγο και λιγάκι» και πρόσθεσε ότι «μπορεί να τα ακούσω και από το κόμμα μου, αλλά δεν θέλω να κρύβομαι, ο υπουργός κάνει μια πολύ δύσκολη δουλειά αντιμετωπίζει όχι μόνο το κοινό έγκλημα, αλλά και το προσφυγικό και άλλα πράγματα, και βρίσκεται στη ''δυσάρεστη θέση'' να επιβάλλει την τάξη».

«Ας μη διαφωνούμε με τα δευτέρα θέματα, έχουμε τόσα πράγματα να διαφωνήσουμε, να είμαστε ψύχραιμοι και σοβαροί» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Βέττας χαρακτήρισε δε ως τραγικά όσα έγιναν την Κυριακή με την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μπει μέσα μια εκκλησιά την ώρα της λειτουργίας και να πει αυτό που έχει να πει, έχει τόσο χώρο να τα πει έξω από την εκκλησιά που δεν νομιμοποιούνται κάποιοι να το κάνουν εκεί» σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Εισβολή αναρχικών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης - Χτύπησαν ιερέα – Δείτε video και φωτογραφίες