Έντονος προβληματισμός στις αρχές για την διαρροή του εγγράφου στον Ρουβίκωνα

 
Έντονος προβληματισμός στις αρχές για την διαρροή του εγγράφου στον Ρουβίκωνα

Ενημερώθηκε: 02/08/16 - 13:25

Αντιμέτωπο με ένα πρωτοφανές και επιβλαβές περιστατικό δίχως κανένα ιστορικό προηγούμενο βρίσκεται η όχι μόνο η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τουλάχιστον δύο νευραλγικά υπουργεία όπως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εξωτερικών, αφού εκτίθεται ανεπανόρθωτα το Κράτος για την έλλειψη στεγανών του.

Λόγος, η διαρροή ενός απόρρητου εγγράφου σε ομάδα αντιεξουσιαστών και μάλιστα στον «Ρουβίκωνα», που το χρησιμοποίησε για να το «ανεβάσει» σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών μαζί με ευθείες απειλές κατά του Τούρκου Πρέσβη.

Δεν έχει συμβεί στο παρελθόν ξανά μία διαβαθμισμένη αλληλογραφία να καταλήγει αυτούσια στα χέρια αντιεξουσιαστών με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται, ειδικά όταν πρόκειται για ένα κράτος όπως η Τουρκία.

Στην ΕΛ.ΑΣ. προβληματίζονται έντονα, ειδικά για το πολιτικό προσωπικό των υπουργείων από όπου πέρασε το έγγραφο αυτό, έως ότου παραδοθεί στην αρμόδια Υπηρεσία της Αστυνομίας, απ' όπου φαντάζει μάλλον δύσκολο να διέρρευσε σε αντιεξουσιαστές το απόρρητο έγγραφο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση, ωστόσο πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα διαταχθεί ΕΔΕ για να εντοπιστεί το «βαθύ λαρύγγι» εάν βρίσκεται στην Αστυνομία ή σε στα γραφεία των δύο υπουργείων...

Ακολουθεί το απόρρητο έγγραφο όπως το δημοσιοποίησαν οι «Ρουβίκωνες» και το κείμενό τους με το οποίο απειλούν ευθέως στο τέλος τον Τούρκο Πρέσβη... Στο μεταξύ καλό θα είναι να υπάρξει ένας έλεγχος στα υπουργεία για την προέλευση των ανθρώπων που υπηρετούν σε αυτά... πριν φτάσουν να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο, «παίζοντας» με απόρρητα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «Ρουβίκωνες» έχοντας αυτό το έγγραφο στην κατοχή τους, κάνουν λόγο για πιέσεις που δέχτηκαν οι ελληνικές Αρχές ώστε να συλληφθεί έστω και ένα μέλος τους, στην περίπτωση αυτή το φερόμενο ως ηγετικό του στέλεχος που συνελήφθη, για την επίθεση με μπογιές στην τουρκική πρεσβεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απόρρητα έγγραφα του ΥΠΕΞ δημοσιοποιεί ο Ρουβίκωνας