Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Θύμα κλοπής η Ζιζέλ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Θύμα κλοπής η Ζιζέλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 02/08/16 - 22:05

Το διασημότερο και πιο ακριβοπληρωμένο τοπ μόντελ του κόσμου η Ζιζέλ πέφτει θύμα κλοπής, αλλά μόνο για χάρη της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Η Ζιζέλ ενώ περπατά σε μια παραλία, της Κόπα Καμπάνα, υποτίθεται, και υπό τους ήχους του τραγουδιού "Το Κορίτσι της Ιπανέμα" δέχεται επίθεση από νεαρό, έναν από τους χιλιαδες που ζουν στο Ρίο. Ολα τελιώνουν καλά αφού αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον κλέφτη.

Το "σκετσάκι" αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μάλλον τελικά θα αλλάξει ή θα αφαιρεθεί από την τελετή που αναφέρεται στην ιστορία της Βραζιλίας, αλλά έχει και έντονο οικολογικό χαρακτήρα.

Χθες έγινε η τελική πρόβα και αν και είχε ζητηθεί από τους 15.000 παρεβρισκόμενους στο Μαρακανά να μην αποκαλύψουν όσο είδαν, πολλές φωτογραφίες και βίντεο διέρρευσαν στα social media.

Η παράσταση, η οποία διήρκεσε πέντε ώρες, παρουσίασε μια περίληψη της ιστορίας της Βραζιλίας, από την άφιξη των αποικιοκρατών ως την αστικοποίηση των σημερινών μητροπόλεων. Έτσι, κατά την έναρξή της τρεις μεγάλες καραβέλες διέσχισαν το γρασίδι του Μαρακανά, ενώ εικόνες και κομπάρσοι ντυμένοι στα μπλε προσομοίωσαν τα νερά της θάλασσας. Στη συνέχεια καλύβες και δομές που παρέπεμπαν στους Ινδιάνους, οι οποίοι αντιπροσώπευαν την υποδούλωση και τον εποικισμό, έως ότου το σενάριο άλλαξε και έφτασε στη σύγχρονη εποχή και σε μια φαβέλα.

Φυσικά η τελετή θα έχει αρκετή μουσική και αφιέρωμα στη βραζιλιάνικη. Μετά την bossa nova ήταν η σειρά της σάμπα, της φανκ και της ραπ, με τραγούδια από καλλιτέχνες όπως οι Κλαουντίνιο, Μποτσέκα και Μαρσέλο D2.

Στη συνέχεια έρχεται το «Σαμποντρόμο» με 600 άρματα καρναβαλιού, που ανήκουν σε 13 διαφορετικές σχολές σάμπα, να προηγούνται της παρέλασης των 206 εθνών τα οποία συμμετέχουν στους Αγώνες. Επικεφαλής ήταν 20 γυναίκες, 16 άνδρες και τέσσερις τρανσέξουαλ, που θα αναλάβουν εκ περιτροπής να οδηγήσουν τις διάφορες αντιπροσωπείες.

Και φυσικά η τελετή θα ολοκληρωθεί με τρεις τόνους πυροτεχνημάτων.

Δείτε το βίντεο: