Μετακομίζει σήμερα 3/8 η Νέα Δημοκρατία (Δείτε φωτό)

 
Μετακομίζει σήμερα 3/8 η Νέα Δημοκρατία (Δείτε φωτό)

Ενημερώθηκε: 03/08/16 - 12:44

Αποχωρεί σήμερα η ΝΔ από τα γραφεία της Συγγρού και στις 18 Αυγούστου ξεκινά η λειτουργία του νέου κτηρίου της, στο Μοσχάτο.

Οι προετοιμασίες για τη μετακόμιση είχαν ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου καθώς το κτίριο της Πειραιώς είναι πλέον έτοιμο και βαμένο στα χρώματα της ΝΔ.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «τελευταία μερα στα γραφεία μας στη Συγγρού! Απο αύριο δουλεύουμε από τη Βουλή και στις 18/8 στο Μοσχάτο!».

Τα νέα γραφεία της ΝΔ θα είναι στην οδό Πειραιώς 62, σε ένα κτήριο που στο παρελθόν στέγαζε βιοτεχνία.

Η μετακόμιση ήταν μία από τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία, στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος.

Τα νέα γραφεία της ΝΔ θα βρίσκονται στον αριθμό 62 της οδού Πειραιώς σε ένα τριώροφο βιοτεχνικό κτίριο συνολικού εμβαδού περί των 2.500 τ.μ.

Οπως είπε ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Παπαθανάσης τα γραφεία βρίσκονται μέσα στην αγορά, κάτι που συμβολίζει την πρόθεση του κόμματος να βρίσκεται κοντά στους απλούς πολίτες και μέσα στην κοινωνία. Ανέφερε ακόμη ότι το κτίριο είναι ενεργειακό, καθώς η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ενεργειακό αποτύπωμα.

Εξήγησε πάντως ότι το κόμμα θα λειτουργεί διαφορετικά και με άλλο μοντέλο εξυπηρέτησης των στελεχών, από γραμματείς και δεν απέκλεισε να υπάρχουν μικρότερες ανάγκες σε ανθρώπινους πόρους.

Για το κτήριο στη λεωφόρο Συγγρού η Ν.Δ. πλήρωνε ενοίκιο 95.000 ευρώ, ενώ για το νέο κτήριο στο Μοσχάτο θα πληρώνει 9.800 ευρώ.

Ρηγίλλης – Συγγρού - Πειραιώς

Με αφορμή τη μετακόμιση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στα νέα του γραφεια, ετοιμάσαμε ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στην ιστορική έδρα της Νέας Δημοκρατίας, στο κτίριο της Ρηγίλλης 18 και σε αυτό της Συγγρού.

Την άνοιξη του 1975, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ιδρυτής της Ν.Δ, επέλεξε ως έδρα του νεοσύστατου κόμματος το νεοκλασικό κτήριο της οδού Ρηγίλλης 18. Την ευθύνη επιλογής του κτηρίου που έως και μερικούς μήνες νωρίτερα στεγάζονταν η Βασιλική Χωροφυλακή, είχε ο τότε γενικός διευθυντής του κόμματος Τιμολέων Λούης.

Στη Ρηγίλλης χτυπούσε η καρδιά της Κεντροδεξιάς αρχές του 2011, οπότε με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά η Νέα Δημοκρατία μετακόμισε στο σύγχρονο και ευρύχωρο κτίριο της Συγγρού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με εντολή Μητσοτάκη δεν βγήκε ανακοίνωση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Γεωργίου

Ο εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη, Θ. Σκυλακάκης στηρίζει τον Γεωργίου

Τα tweet του Γιώργου Κουμουτσάκου για τον Α. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ