Τσεχία-Ελλάδα: Πρόκριση, τώρα!

 
Τσεχία-Ελλάδα: Πρόκριση, τώρα!

Ενημερώθηκε: 09/09/19 - 09:26

Η Εθνική έχει μια τελευταία ζαριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και καλείται να φέρει... εξάρες, άρα +12 απέναντι στην Τσεχία (11:30, ΕΡΤ Sports) για να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και φυσικά να μην κάνει η Βραζιλία κανένα θαύμα και κερδίσει τις ΗΠΑ στο τελευταίο ματς της ημέρας (13:30).

Η ελληνική ομάδα θα παραταχθεί πλήρης απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης, καθώς και η κάκωση που υπέστη στα πλευρά απέναντι στις ΗΠΑ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν πρόκειται να του στερήσει τη συμμετοχή. Στον αντίποδα, πάντως, ο Ρόνεν Γκίντσμπουργκ δεν θα έχει (εκτός σοβαρού απροόπτου) διαθέσιμο τον Μπλέικ Σιλμπ, που γύρισε το πόδι του στον αγώνα απέναντι στην Βραζιλία.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι διεθνείς γνωρίζουν καλά πως το +12 δεν μπορεί να διαμορφωθεί στα πρώτα λεπτά. Ασφαλώς ένα καλό ξεκίνημα και η προσέγγιση της ζητούμενης διαφοράς από την αρχή θα ήταν κάτι το ευκταίο, αλλά ο αγώνας έχει δρόμο και απαιτείται αδιάλειπτη υπομονή, συγκέντρωση και επιμονή.

Η Εθνική ελπίζει να έχει την βελτιωμένη αμυντική εικόνα του αγώνα με τις ΗΠΑ, αλλά και πολύ καλύτερο επιθετικό πρόσωπο μετά το απογοητευτικό 21/66 του Σαββάτου στα σουτ.