Ανοίγει μέτωπο το Σαμαρικό μπλοκ με τον Μητσοτάκη για τη Novartis

 
Ανοίγει μέτωπο το Σαμαρικό μπλοκ με τον Μητσοτάκη για τη Novartis

Ενημερώθηκε: 18/09/19 - 00:19

Αντώνης Σαμαράς - Κυριάκος Μητσοτάκης: Το νέο χτύπημα του Σαμαρικού μπλοκ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήρθε, με αφορμή την υπόθεση Novartis. Αναμενόμενο για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», αναμενόμενο το θέμα που θα εύρισκαν, αναμενόμενο και το μέσο που θα έκανε το χτύπημα.

Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Αλέξη Τσίπρα

antinews.gr

Λίγη ώρα, λοιπόν, με τά την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ΜΟΝΟ για τον πρώην υπουργό αναπληρωτή (και όχι και για τον ), το χτύπησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τον Σαμαρά, ήταν η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία έλεγε ότι «εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας».

Θέση ήπια και μετριοπαθής που θυμίζει την δήλωση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη -με αφορμή το σκάνδαλο Κοσκωτά- για τις επιφυλάξεις που είχε για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

antinews.gr,

Με άρθρο του, λοιπόν, το το οποίο έχει τίτλο «Aκόμα και το... δούλεμα, έχει όρια!» η ιστοσελίδα, που εκφράζει πλήρως τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αναφέρει:

«Για να καταλάβω.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ξύπνησε ένα πρωί και είπε:

Ας κάνω κάτι το ασυνήθιστο σήμερα!

Έτσι, κάτω από μια νεραντζιά του Μαξίμου του ήρθε η έμπνευση!

Και... σκαρφίστηκε το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» από συστάσεως Ελληνικού κράτους!

Και αποφάσισε να παραπέμψει για τη Novartis καμιά δεκαριά νοματαίους, μεταξύ των οποίων και δυο πρώην πρωθυπουργούς!

Just for the fun of it!

Κι όλοι οι άλλοι... αθώες περιστερές!

Δεν είχαν ιδέα!

Ήταν αμέτοχοι!

Έλεος!

Aκόμα και το δούλεμα, έχει όρια!».

Μαργαρίτη Σχοινά

ανάληψη από τον τελευταίο της αντιπροεδρίας της Κομισιόν

Είναι σαφές, ότι η πλευρά Σαμαρά, μετά το «άδειασμα», που θεωρεί ότι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρώην πρωθυπουργό, με το θέμα του ορισμού του και κυρίως την , έχει αποφασίσει τα χτυπήματα κατά του προέδρου της ΝΔ να επικεντρώνονται για θέματα διαφάνιας, όπως η Novartis ή για τα εθνικά, (Μακεδονικό, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό).

Διαβάστε ακόμα: Σενάρια θεσμικής εκτροπής - Τι επιδιώκει ο Σαμαράς - Ο ρόλος του Καραμανλή

Σύμφωνα με πηγές από την κυβερνητική παράταξη, η βέβαιη επιλογή άλλου προσώπου από τον Αντώνη Σαμαρά, για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα επιδεινώσει το ήδη βαρύ κλίμα στις σχέσεις των δύο ανδρών.

Σίγουρα πάντως, οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis θα είναι η αιτία, ο Αντώνης Σαμαράς, να προκαλέσει νέα επεισόδια διαφοροποίησης με την κυβέρνηση. Ζητούμενο παραμένει πόσο θα «τραβήξει το σχοινί» και αν σ' αυτό θα βρει «συνεργούς» στην κοινοβουλευτική όμαδα της ΝΔ, πράγμα «χλωμό», σύμφωνα με αξιόπιστους πολιτικούς παρατηρητές.