Περηφάνια και συγκίνηση από τη μεγάλη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

 
Περηφάνια και συγκίνηση από τη μεγάλη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκε: 28/10/19 - 13:48

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Με τη μεγάλη εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, για την Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, την απελευθέρωση της πόλης το 1912 και την εορτή του πολιούχου Αγ. Δημητρίου.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και στη σημερινή παρέλαση, μαχητικό F16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας, εανε εντυπωσιακές ασκήσεις ακριβείας πάνω από το χώρο της παρέλασης, που ενθουσίασαν και απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς που μαζικά, λόγω του πολύ καλού καιρού που επικρατεί, παρακολούθησαν την παρέλαση.

Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε με τους αναπήρους πολέμου που χειροκροτήθηκαν θερμά από τους πολίτες που βρέθηκαν στην παραλία.

Ακολούθησαν όλα τα πολιτικά τμήματα που συμμετείχαν στην παρέλαση ανάμεσα στα οποία τμήμα από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, σύλλογοι της Εθνικής Αντίστασης, απόγονοι των Μακεδονομάχων, τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και μαθητές σχολείων. Συνεχίστηκε με τα στρατιωτικά τμήματα πυο κέρδισαν το σεβασμό και το χειροκρότημα των θεατών.