Απίστευτη πρόκληση από το NBC-Αποκάλεσαν “Μακεδονία” τα Σκόπια και γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 
Απίστευτη πρόκληση από το NBC-Αποκάλεσαν “Μακεδονία” τα Σκόπια και γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Ενημερώθηκε: 07/08/16 - 12:37

Απίστευτη πρόκληση, από ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το NBC, σε βάρος της χώρας μας και μάλιστα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016.

Το ερώτημα είναι βέβαια, αν οι σχολιαστές του NBC, ανάμεσά τους και ο Ελληνοαμερικανός Μπομπ Κώστας δεν έχουν ούτε καν στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας ή απλά θέλησαν να προκαλέσουν και μάλιστα... την ώρα που εξέπεμπαν παγκοσμίως!

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης των χωρών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο πέρασε η ΠΓΔΜ μπροστά από της οθόνες των θεατών κι αυτοί σχολίασαν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε 3 μετάλλια!!! (μπερδεύοντάς τον επίσης με τον πατέρα του Φίπιππο, που εκείνος ήταν τρεις φορές ολυμπιονίκης) και συσχέτισαν έτσι τον Έλληνα και Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρο με τους Σλάβους Σκοπιανούς.

Η ΔΟΕ τους προλόγιζε σωστά FYROM και παρόλο που αναφερόταν ξεκάθαρα το Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εκείνοι υπέπεσαν στο ..."λάθος", αναφέροντας την πρωην γιουγκοσλαβική χώρα ως "σκέτη" Μακεδονία!

Αν και επισήμως η ελληνική πολιτεία κοιμάται ησύχως, στα social media ακολούθησε πανικός με τους Έλληνες και ομογενείς από την Αμερική έως και την Αυστραλία να τους περνάνε γενεές δεκατέσσερις...