Έχει ο καιρός γυρίσματα

 
Έχει ο καιρός γυρίσματα

Ενημερώθηκε: 16/08/16 - 21:22

Του Θεόδωρου Πανάγου

Αρθρογράφος: Θόδωρος Πανάγος

Το ζήτημα της δικαστικής εξέλιξης με τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, εκτός του νομικού του ενδιαφέροντος, παρουσιάζει και έντονο πολιτικό από πολλές πλευρές. Παραθέτουμε τις ακόλουθες απλές παρατηρήσεις μας.

Παρατήρηση πρώτη: Αυτοί που αντιδρούν με λυσσαλέο τρόπο στην όποια εξέλιξη που κατατείνει στην καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα αυτοί που επιθυμούν να καλύψουν τον ΓΑΠ. Άλλωστε το συγκεκριμένο κόμμα με τους τότε αρμόδιους υπουργούς του, κάλυψε τον κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ.

Παρατήρηση δεύτερη: Η όποια εξέλιξη προς την κατεύθυνση απόδοσης ευθυνών στα συγκεκριμένα πρόσωπα, όχι μόνο επιβεβαιώνει την πολιτική Καραμανλή, αλλά δίνει έμφαση στις ευθύνες του ΓΑΠ που είναι ιστορικά αδιαμφισβήτητες. Για μια ακόμα φορά, «σημιτικοί» κύκλοι επιχείρησαν μαγειρέματα, αυτή τη φορά στατιστικού τύπου.

Παρατήρηση τρίτη: Καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή αλληλέγγυα στον κ. Γεωργίου, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι οι πράξεις του ήταν ενωσιακά επιβεβλημένες. Οι επικεφαλής της ευρωπαϊκής αρχής οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δηλώσεις και ενέργειές τους, επειδή αν τελικά κριθεί ένοχος ο κ. Γεωργίου, μπορεί να διερευνηθούν κι οι δικές τους ευθύνες της εποχής εκείνης.

Παρατήρηση τετάρτη: Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανακόλουθη με τις κάποτε δικές της δηλώσεις περί μιας εξεταστικής για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο. Προφανώς δεν αποτελεί ηθική αντιμετώπιση του όλου ζητήματος το να αποφεύγει να παίρνει θέσεις, επειδή προσδοκά και την μελλοντική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όπως και επί Σαμαρά-Βενιζέλου. Εδώ ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, εκτός αν οι προθέσεις της ηγεσίας της ΝΔ είναι διαφορετικές σε σχέση με τον Κ. Καραμανλή.

Παρατήρηση πέμπτη: Δηλαδή τι ακριβώς συμβαίνει; Στην κυβέρνηση Καραμανλή το 2009, δεν υπήρχαν συγγενείς του σημερινού προέδρου της ΝΔ ή ο ίδιος δεν ήταν βουλευτής, ώστε να σφυρίζουν σήμερα αδιάφορα;

Δυστυχώς για όλους τους ενδιαφέρομενους κύκλους, ο Κ. Καραμανλής δεν έχει πολιτικά συνταξιοδοτηθεί και ακόμα δυστυχέστερα συνιστά παράγοντα προσδοκίας και ελπίδας για ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών αυτής της Χώρας. Το γεγονός ότι μένει ακόμα σε σιωπή, αντί να δίνει συνεντεύξεις και να διδάσκει εδώ κι εκεί, φαίνεται ότι δεν εκτιμάται δεόντως από τους κρύφιους και φανερούς του αντιπάλους.

Ωστόσο, έχει ο καιρός γυρίσματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία-Ρωσία: Η επίσκεψη Ερντογάν, εκκίνηση για ένα ρωσο-τουρκικό ειδύλιο;

Ο Δήμος Αθήνας επιστρέφει πινακίδες ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Νέα στοιχεία για τη μοιραία πτήση των Μαλαισιανών αερογραμμών