Σενάρια για εξαγγελία Ερντογάν ότι θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί

 
Σενάρια για εξαγγελία Ερντογάν ότι θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί

Ενημερώθηκε: 29/05/20 - 18:10

Σενάρια ότι ο Ερντογάν θα εξαγγείλει απόψε τη μετατροπή τού, από το 1935, Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, έχει πυροδοτήσει η επιλογή της ημερομηνίας της Άλωσης της Πόλης, να ανοίξουν τα μουσουλμανικά τεμένη, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Να θυμίσουμε ότι ο τούρκος πρόεδρος, από το 2016, έχει επανειλημμένα υποσχεθεί στους οπαδούς του ότι θα το πράξει αυτό.

Τα σενάρια αυτά ενισχύουν οι δηλώσεις του Αλί Ερμπάς, επικεφαλή της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, σε διαδικτυακή συνέντευξη με τον Ερσιν Τσελίκ, διευθυντή της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, αναφερόμενος στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

«Ήρθε ο καρός, η 29η Μαΐου που συμβολίζει την κατάκτηση, με το θέλημα του Θεού να κατακτήσουμε εκείνα τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι τα σύμβολα της κατάκτησης» δήλωσε ο Αλί Ερμπάς.

Η ημερομηνία αυτή εορτάζεται ως ημέρα «Κατάκτησης» (Φατίχ) για τους Μουσουλμάνους Τούρκους. Ο Αλί Ερμπάς έκανε την πρωινή μουσουλμανική προσευχή, το ναμάζι, στην πλατεία του Σουλταναχμέτ, μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του τζαμιού Σουλταναχμέτ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ