Κόντρα Παπανδρέου-Άδωνι για το ποιος ευθύνεται για τα μνημόνια

 
Κόντρα Παπανδρέου-Άδωνι για το ποιος ευθύνεται για τα μνημόνια

Ενημερώθηκε: 23/08/16 - 22:44

«Για το ποιος έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης πώς γίνεται η χώρα να έχει δανειστεί 180 δισ. ευρώ από το 1830 έως το 2003, και από το 2004-2009 της περιόδου διακυβέρνησης Καραμανλή να έχει δανειστεί άλλα 120 δισ. ευρώ», σχολίασε το ΚΙΔΗΣΟ με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ που φέρεται να υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο εξαιτίας του κ. Παπανδρέου καθώς δεν τήρησε τη συμφωνία που υπήρχε μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας.

Το ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει ακόμη ότι η κυβέρνηση Καραμανλή αύξησε πλαστά το ΑΕΠ της χώρας κατά 25%, για να μη φαίνονται οι δημοσιονομικές εκτροπές της και καταλήγει τονίζοντας :
«Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση σε μία ΝΔ που αναζητεί νέα "μεταρρυθμιστική" αλλά all inclusive ταυτότητα χτίζοντας "νέους" παλιούς μύθους, υπηρετώντας παράλληλα με συνέπεια την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμοποίηση του δικού της, τρίτου και αχρείαστου, μνημονίου».

Άδωνις Γεωργιάδης: "Ο Γιώργος Παπανδρέου ευθύνεται για το μνημόνιο και όχι ο Γεωργίου"

Την θέση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ευθύνεται για την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο και όχι ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι «ο Γεωργίου μας έβαλε στο μνημόνιο».

«Για να πει κάποιος σοβαρά ότι ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ευθύνεται που η χώρα μπήκε στα μνημόνια, θα πρέπει να απαντήσει στο πως ένα γεγονός μεταγενέστερο είναι η αιτία ενός προγενέστερου.
Ο Γεωργίου ανέλαβε τον Αύγουστο του 2010, ενώ η οριστική εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009 έγινε το Νοέμβριο του 2011.

Άρα είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Γεωργίου μας έβαλε στο Μνημόνιο. Ο Γιώργος Παπανδρέου ευθύνεται για την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αναφέροντας πως «ακόμα και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής είχε κάνει αυτοκριτική και είχε παραδεχτεί ότι δεν είχε την τέλεια διακυβέρνηση».

Σχετικά Θέματα:

Ο βάτραχος και ο σκορπιός

Οργή Καραμανλή για το μπαράζ "λάσπης" εναντίον του

Αφωνία από την ΝΔ και για το "Βήμα";

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Ο Γεωργίου εκβιάζει την παρέμβαση των ισχυρών προστατών του στην ελληνική δικαιοσύνη

"Συνήγορος" του Γεωργίου το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραπομπή

Ο Γεωργίου δεν είναι μόνος, είναι... Μάνος

Παραπέμπεται και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009

Οι Γερμανοί φίλοι δεν ξεχνούν τον Γεωργίου

Ο εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη, Θ. Σκυλακάκης στηρίζει τον Γεωργίου