Οι Γερμανοί φίλοι δεν ξεχνούν τον Γεωργίου

Οι Γερμανοί φίλοι δεν ξεχνούν τον Γεωργίου
Ενημερώθηκε: 19/08/16 - 21:34

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung προστέθηκε στη συμμαχία των προθύμων για την αθώωση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και τη συγκάλυψη του σκανδάλου της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

«Μια δίκη για το θεαθήναι εναντίον του επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας» αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος το οποίο ισχυρίζεται ότι «η Αθήνα χρειάζεται έναν ένοχο για την κρίση των τελευταίων ετών και τώρα η εισαγγελία κινεί τις διαδικασίες κατά του Ανδρέα Γεωργίου (...)».

Το δημοσίευμα "αγιογραφία" επιχειρεί να βγάλει "λάδι" τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου -ο οποίος βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με τον κίνδυνο δίκης για κακουργηματικές πράξεις- αποδίδει πολιτικά κίνητρα στις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσεις και αποδεικνύει ότι οι ισχυροί "φιλοι" Γεωργίου στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και στην ΕΕ συνολικότερα, θα δώσουν τα ρέστα τους για να σώσουν τον άνθρωπο που έκανε την "κίνηση ματ" ώστε να ανοίξει η πόρτα της υπαγωγής της Ελλάδας στα μνημόνια και την επιτροπεία από το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η Ελλάδα οδεύει προς μια πολιτική δίκη που αφορά στη δημοσιοποίηση των καταστροφικών δημοσιονομικών στοιχείων του 2009. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου κινδυνεύει με έως και 10 χρόνια φυλάκιση. Οι διεθνείς πιστωτές των Ελλήνων, από την πλευρά τους, κινδυνεύουν να χάσουν μια αξιόπιστη στατιστική βάση για την αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας». Όπως σημειώνει με ιδιαίτερα κριτική διάθεση η εφημερίδα, «η λαϊκίστικη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει απροκάλυπτα πόσο πολύ εργάζεται στην κατεύθυνση της συστηματικής κατάληψης όλων των θέσεων ισχύος στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της δικαιοσύνης που ελέγχεται όλο και περισσότερο από την κυβέρνηση».

«Τραγικό πρόσωπο σε αυτό το ελληνικό δράμα», συνεχίζει η FAZ, «ο Ανδρέας Γεωργίου, ένας έλληνας οικονομολόγος ο οποίος γεννήθηκε στην Πάτρα, αλλά σπούδασε και σταδιοδρόμησε μέχρι το 2010 στις ΗΠΑ. Όταν ο Γεωργίου ορίστηκε τον Αύγουστο του 2010 επικεφαλής της νέας ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΕΛΣΤΑΤ, ήταν ξένο σώμα στην οικογενειοκρατία της αθηναϊκής πολιτικής και στον βούρκο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Γι΄ αυτό και πολλοί εχθροί έχουν τώρα κατά νου την εκδίκηση. Ο Γεωργίου όμως επελέγη ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο στη θέση του επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας στην Ελλάδα, επειδή δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα κακώς κείμενα του παρελθόντος».

Σχετικά θέματα:

Ο Γεωργίου εκβιάζει την παρέμβαση των ισχυρών προστατών του στην ελληνική δικαιοσύνη

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Παππάς για παραπομπή Γεωργίου: «Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος»

Τα tweet του Γιώργου Κουμουτσάκου για τον Α. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ

Στη γραμμή Σαμαρά η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για την παραπομπή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

"Συνήγορος" του Γεωργίου το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραπομπή

Ο Γεωργίου δεν είναι μόνος, είναι... Μάνος

Παραπέμπεται και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009