Ιταλία: Σε αναμονή για νέα μέτρα - Στόχος η αποφυγή του lockdown

 
Ιταλία: Σε αναμονή για νέα μέτρα - Στόχος η αποφυγή του lockdown

Ενημερώθηκε: 23/08/20 - 15:27

Δεύτερο κύμα κορονοϊού περιμένουν οι Ιταλοί, ιδιαίτερα μετά και την επιστροφή των παραθεριστών από τις διακοπές τους.

Η αύξηση μάλιστα των κρουσμάτων σε αρκετά μέρη της Μεσογείου, ανάγκασε τη χώρα να υποβάλλει σε υποχρεωτικά τεστ όσους επιστρέφουν από Ελλάδα, Μάλτα, Κροατία και Ισπανία, από τα μέσα Αυγούστου.

Ωστόσο, οι Ιταλοί πρέπει να λύσουν και πολλά εσωτερικά ζητήματα. Πρέπει να σκεφτούν τι θα γίνει με τους χώρους διασκέδασης, που άνοιξαν στα μέσα Ιουλίου και ίσως εκεί να οφείλεται η πτώση της μέσης ηλικίας των νοσούντων, στα 30 έτη.

Στο νησί της Σαρδηνίας, αυξήθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα αυτό το καλοκαίρι, γεγονός που προβληματίζει τους Ιταλούς, αλλά και τις ηγεσίες αρκετών περιφερειών στη χώρα.

Έτσι, κάποιες περιφέρειες έχουν ήδη σπεύσει να λάβουν πρωτοβουλίες για μέτρα στο χώρο ευθύνης τους, πριν καν ανακοινώσει κάτι η κεντρική κυβέρνηση.

Είναι πολύ πιθανό από το φθινόπωρο να υπάρχει μία δέσμη μέτρων από την Κυβέρνηση Κόντε. Ωστόσο, οι όποιες αποφάσεις φαίνεται να είναι μακριά από ένα ολικό lockdown, γεγονός που θα έκανε σοβαρή ζημιά στην οικονομία, αλλά και την ψυχολογία των Ιταλών.

Ένα από τα πρώτα αυτά μέτρα, είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, με υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές 6 ετών και άνω και με δωρεάν 11 εκατομμύρια μάσκες από την Κυβέρνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ