Εξι ελληνικά F-16 στην Κύπρο - «Έφαγαν» σκόνη οι Τούρκοι

 
Εξι ελληνικά F-16 στην Κύπρο - «Έφαγαν» σκόνη οι Τούρκοι

Ενημερώθηκε: 27/08/20 - 14:44

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε τρίωρη άσκηση στην οποία συμμετείχαν δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale τα οποία μετασταθμεύουν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, ακόμη ένα ζεύγος ελληνικών F-16 τα οποία προσγειώθηκαν προχθές στη βάση και ακόμη έξι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την Κρήτη ειδικά για τα σημερινά γυμνάσια και πέταξαν μέχρι την Κύπρο.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 10:30 όταν τα έξι ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από το Καστέλι της Κρήτης και διήρκεσε μέχρι τις 13:30 όταν οι Έλληνες πιλότοι προσγειώθηκαν και πάλι στην Κρήτη.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο γαλλικά Rafale, αεροσκάφη που μετασταθμεύουν από καιρό στην Πάφο, τα δύο ελληνικά F-16 που πήγαν στην Κύπρο την Τετάρτη και ακόμη έξι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που απογειώθηκαν από την Κρήτη ειδικά για την πραγματοποίηση της άσκησης στην περιοχή της Κύπρου και δυτικότερα όπου πραγματοποιείται η άσκηση «Ευνομία» (Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Ιταλία οι συμμετέχουσες χώρες).

Η επιχείρηση έγινε υπό την προσωπική επίβλεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κων. Φλώρου, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο υπ. Εθνικής Αμυνας, παρουσία των τριών αρχηγών των κλάδων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά την πτήση των έξι F-16 από την Κρήτη ως την Κύπρο, αυτά έγιναν μόλις αντιληπτά από την τουρκική πλευρά.

Κατά την επιστροφή τους, η τουρκική αεροπορία επιχείρησε να τα εμποδίσει, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Κατά πληροφορίες, η άσκηση θεωρείται εξαιρετικά επιτυχής και αποδεικνύει την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας να βρεθεί στην Κύπρο ανά πάσα στιγμή.