Κύπελλο Ελλάδος: Αλλαγή στον διαιτητή του τελικού

 
Κύπελλο Ελλάδος: Αλλαγή στον διαιτητή του τελικού

Ενημερώθηκε: 09/09/20 - 17:36

Τον πολύπειρο Ολλανδό Μπιερν Κάιπερς όρισε η ΚΕΔ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό, και όχι τον Γερμανό Μπριχ που είχε οριστεί στον τελικό που αναβλήθηκε.

Ο 47χρονος ρέφερι, είναι από το πάνω ράφι, από τους πιο γνωστούς και έμπειρους διαιτητές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είχε διαιτητεύσει στον αγώνα ρεβανς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, τον περασμένο Ιούνιο (2-0).

Ο Κάιπερς είναι διαιτητής elite της UEFA, της κορυφαίας κατηγορίας στην διαιτησία στην Ευρώπη (μαζί με τον Τάσο Σιδηρόπουλο με τον οποίο είναι φίλοι) από το 2009 (έγινε διεθνής στα 33 του) και έχει στο ενεργητικό του έναν τελικό Champions League, δύο τελικούς Europa League, έναν τελικό Confederation και περισσότερα από 500 παιχνίδια στο ενεργητικό του, 532 για την ακρίβεια σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt και πάνω από 150 διεθνείς αγώνες.

Μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου, διαιτήτευσε στον αγώνα Σεβίλλη - Ρόμα (2-0) στις 6/8 για το Europa League και στις 18/8 στο Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν 0-3 για το Champions League. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας τον Μάρτιο του 2005 .

Με δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων, είναι συνιδιοκτήτης μιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ «C100», με περισσότερα από 500 υποκαταστήματα στην πατρίδα του. Τα C1000 ήταν και ένας από τους βασικούς χορηγούς του Μαξ Φερστάπεν, του γνωστού οδηγού της Formula 1. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 12.5 εκατομμύρια ευρώ.

Βοηθοί του θα είναι οι Ολλανδοί Σάντερ Φαν Ρούκελ και Ερβιν Γιαν Ζόσεφ Ζέινστρα, τέταρτος ο Ροβ Ντιεπέρινκ. VAR ο Ολλανδός Φαν Μπούκελ και AVAR η Χρυσούλα Κουρομπύλια.