Έχει οριοθετηθεί η φωτιά σε Βούντενη και Συχαινά στην Αχαΐα

 
Έχει οριοθετηθεί η φωτιά σε Βούντενη και Συχαινά στην Αχαΐα

Ενημερώθηκε: 17/09/20 - 10:28

Οριοθετημένη είναι πλέον η φωτιά στις περιοχές της Βούντενης και των Συχαινών, στην Αχαΐα, έχει σχηματιστεί μία περίμετρος και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πλέον που να μπορεί να εξελιχθεί. Ωστόσο η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες συνεχίζεται.

Στο σημείο παραμένουν 32 οχήματα με 72 πυροσβέστες, 30 πεζοπόροι, 5 βυτιοφόρα ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά έκαψε χορτοδασική έκταση, δάσος, ελιές ενώ το μεγάλο στοίχημα ήταν να μη φτάσει η φωτιά σε σπίτια που απειλήθηκαν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

«Έγινε αγώνας για να μη φτάσει η φωτιά στις αυλές των σπιτιών. Ό,τι μπορούσε να σωθεί, σώθηκε» λένε στο thebest.gr άνδρες της πυροσβεστικής.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα καθώς Βούντενη, Συχαινά και Δραγώλενα είναι κατοικημένες περιοχές και η φωτιά έφτασε στα όριά τους», είπε στην ΕΡΤ ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Ελλάδας Ν. Γυφτάκης. Η εικόνα είναι πλέον πολύ καλύτερη.

Η φωτιά αναπτύχθηκε μεταξύ του 2ου και του 3ου τούνελ της περιμετρικής οδού, πέρασε κάτω από τη γέφυρα και έκαψε τη γύρω αγροτοδασική έκταση. Η περιμετρική οδός, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή. Υπάρχουν πυκνοί καπνοί, πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε ότι την κατάσταση δυσκόλεψαν οι άνεμοι που επικρατούσαν ενώ στη φωτιά δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα λόγω της ώρας που ξέσπασε.

Οι καπνοί έφθασαν μέχρι το κέντρο της Πάτρας και τα πύρινα μέτωπα ήταν ορατά και από τη Ναυπακτία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ