Τζίφος ο "μπαμπούλας"- Η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ δεν απειλεί την διαπραγμάτευση

 
Τζίφος ο "μπαμπούλας"- Η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ δεν απειλεί την διαπραγμάτευση

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 29/08/16 - 20:26

Καμία συζήτηση για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ δεν έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ούτε στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μοσκοβισί ούτε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών υπουργών της κυβέρνησης, Ευκλ. Τσακαλώτου, Γ. Σταθάκη και Γ. Χουλιαράκη, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες.

Η πληροφορία για τη συνάντηση των Ελλήνων υπουργών με τον κ. Μοσκοβισί και τη μη συζήτηση του θέματος ΕΛΣΤΑΤ, έρχεται να διαψεύσει τις δημοσιογραφικές υποθέσεις και πληροφορίες των προηγούμενων ημερών, ότι στη συνάντηση η πλευρά της Κομισιόν θα έθετε θέμα ΕΛΣΤΑΤ, ενσωματώνοντάς το μάλιστα στο πλαίσιο της συζήτησης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Εξάλλου, η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι Βρυξέλλες δεν έχουν ικανοποιηθεί από την απαντητική επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό το γεγονός παγώνει τη συζήτηση για το χρέος, το πλεόνασμα και την αξιολόγηση απάντησε: «Δεν πάγωσε καμία συζήτηση. Αυτό νομίζω είναι εικασίες οι οποίες δεν στέκουν. Αν παγώσει, να το συζητήσουμε, προς το παρόν η συζήτηση ξεκίνησε για να είμαστε αντικειμενικοί. Επομένως, πραγματικά είδαμε κάποιες νευρικές αντιδράσεις και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό καθώς και κάποιες υπερβολές. Είδαμε βεβαίως μια συμπόρευση και μια ένταση και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Μας κάνουν εντύπωση όλα αυτά. Έχουμε όμως όλοι εμείς που κάνουμε αυτή τη συζήτηση εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της».

Τις τελευταίες μέρες, πάντως, τέθηκε σε εφαρμογή μία ακόμα προσπάθεια να κουκουλωθεί η υπόθεση Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Νομικοί και οικονομικοί κύκλοι, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόσκεινται στον Κώστα Σημίτη, επιχείρησαν να συνδέσουν την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την τύχη της διαπραγμάτευσης Ελλάδας-θεσμών. Έκαναν, μάλιστα, λόγο για πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ και αμφισβήτηση των παραδοχών της διαπραγμάτευσης και του προγράμματος.

Ωστόσο, αυτοί οι νομικοί και οικονομικοί κύκλοι παραβλέπουν εσκεμμένα δύο ουσιώδη ζητήματα:

  • Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν κρίνει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά την νομιμότητα ή όχι συγκεκριμένων ενεργειών και παραλείψεων του κ. Γεωργίου.
  • Η δικαστική διερεύνηση και το όποιο πόρισμά της, δεν θα καθορίσουν το ύψος του ελλείμματος, αλλά και δεν αμφισβητούν (δυστυχώς)τις δεσμεύσεις της χώρας.
    1. Μέσα όμως από την όλη διαδικασία διερεύνησης θα αποκαλυφθεί εάν υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, γεγονός που επέφερε στο λαό και την χώρα τόσα δεινά.

      Εξ αρχής, πάντως, η ωμή παρέμβαση της Κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ δεν ήταν απλώς απαράδεκτη αλλά και ύποπτη.

      Ύποπτη, γιατί συνέδεε μια σοβαρή πολιτική υπόθεση, που έχει και ένα ποινικό σκέλος, με την ίδια την χρηματοδότηση της χώρας.

      Όμως αυτά τα δύο δεν συνδέονται. Μπήκαμε μεν στα μνημόνια μέσω της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος, αλλά ουδέποτε αμφισβητήθηκαν ούτε οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα κατόπιν, ούτε το γεγονός ότι εξαιτίας της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου από τον Οκτώβριο ως και τον Δεκέμβριο του 2009 η οικονομία εκτροχιάστηκε, ούτε το γεγονός ότι εξ αυτού έκλεισαν οι αγορές (και χρειάστηκε να καταφύγουμε στη διεθνή βοήθεια και επιτήρηση), ούτε τα δάνεια που λάβαμε έκτοτε.

      Η διασύνδεση που έκαναν οι τρεις Επίτροποι αξιωματούχοι στην επιστολής τους είναι ακόμη πιο απαράδεκτη και από την παρέμβασή τους και ήταν βέβαιο ότι κάποιοι θα έσπευδαν να την αξιοποιήσουν και ως "μπαμπούλα" για να τρομάξουν όσους θέλουν να ρίξουν φως στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου.

      Σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι νομικοί και οικονομικοί κύκλοι που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και αποτελούν στην χώρα μας τον επιθετικό κριό του κουκουλώματος της υπόθεσης.

      Σχετικά θέματα:

      Νέα προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης Γεωργίου

      Οι Γερμανοί φίλοι δεν ξεχνούν τον Γεωργίου

      Ο εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη, Θ. Σκυλακάκης στηρίζει τον Γεωργίου

      Προκλητική δήλωση Κύρτσου για Γεωργίου και Δικαιοσύνη

      Παπαγγελόπουλος: “Ευθεία παραβίαση του Συντάγματος η επιστολή-παρέμβαση για Γεωργίου των Ευρωπαίων”

      Ο Στουρνάρας είχε "καρφώσει" τον Γεωργίου για το μαγείρεμα του ελλείμματος από το 2011

      Με εντολή Μητσοτάκη δεν βγήκε ανακοίνωση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Γεωργίου

      Ν. Βούτση: «Ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας» η επιστολή Κομισιόν για τον Γεωργίου

      Απαράδεκτη παρέμβαση Κομισιόν υπέρ Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ