Άρχοντας των δαxτυλιδιών: Όλες οι πληροφορίες για την τεράστια παραγωγή του Amazon

 
Άρχοντας των δαxτυλιδιών: Όλες οι πληροφορίες για την τεράστια παραγωγή του Amazon

Ενημερώθηκε: 05/10/20 - 12:01

Η νέα σειρά «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» της Amazon είναι γεγονός!

Η μεγάλη στιγμή που περίμενε το πιστό κοινό του φανταστικού κόσμου του Tolkien πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Όλοι και όλες οι fans ανά τον κόσμο περιμένουν με ανυπομενησία κι ενθουσιασμό την κυκλοφορία της νέας σειράς. Το Youfly.com και η Ζωή Καραθανάση αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειες για την ανερχόμενη σειρά.

Έξι χρόνια μετά την τελευταία ταινία από τον φανταστικό κόσμο του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών», η Amazon κλείνει τη συμφωνία με τη διαχείριση της περιουσίας του Tolkien (Tolkien Estate), την HarperCollins και το New Line Cinema προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα του «Άρχοντα» για το ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το ποσό από μόνο του είναι ιδιαίτερα υψηλό με αποτέλεσμα να μετατρέπει τη σειρά στην πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών. Το budget, ωστόσο, δεν σταματά εκεί. Τα έξοδα της παραγωγής σε συνδυασμό με το cast, του παραγωγούς, τους σεναριογράφους, τους σκηνοθέτες, τα εφέ, τα κοστούμια και τον εξοπλισμό αναμένεται να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο. Αυτό είναι ένα τρομερά μεγάλο ποσό, εάν αναλογιστούμε ότι το συνολικό budget και για τις τρεις ταινίες του «Άρχοντα» ήταν 281 εκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο, λοιπόν, που η Amazon κράτησε ένα αρκετά χαμηλό προφίλ – όσο μπορούσε τέλος πάντων – σχετικά με τη νέα σειρά, σας παρουσιάζουμε ορισμένες λεπτομέρειες που επιβάλλεται να γνωρίζετε.

Τα γυρίσματα της νέας σειράς και το lockdown στη Νέα Ζηλανδία

Στις 17 Μαρτίου, η Amazon Prime Video ανακοίνωσε την παύση των γυρισμάτων στη Νέα Ζηλανδία λόγω των συνεχόμενων εξελίξεων της πανδημίας και του κορονοϊού. Η παύση των γυρισμάτων ήρθε ένα μήνα μετά την έναρξη της παραγωγής και αφ’ ότου η Νέα Ζηλανδία ενημέρωσε για τα νέα μέτρα προστασίας της χώρας έναντι του ιού, που συμπεριελάμβαναν 14 μέρες απομόνωση τόσο για τους πολίτες όσο και για εκείνους που μόλις είχαν επισκεφθεί τη χώρα. Παρόλα αυτά, η Amazon δεν προέβη στην ακύρωση της σειράς, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την παραγωγή και προφανώς θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση και απογοήτευση στο κοινό.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο στη Νέα Ζηλανδία με την παραγωγή να βρίσκεται σε εξέλιξη. Βέβαια, η ηθοποιός Morfydd Clark που θα υποδυθεί το βασιλικό ξωτικό Galadriel στη σειρά, μιλάει σε συνέντευξή της για την εμπειρία του lockdown στη Νέα Ζηλανδία: «Είναι σίγουρα πολύ παράξενο να μπαίνεις σε καραντίνα με ανθρώπους που μόλις έχεις ξεκινήσει να συνεργάζεσαι. Αλλά νομίζω ότι όλοι είμαστε σαν μία οικογένεια». Συνεχίζει εκφράζοντας μία ανησυχία για τα γυρίσματα προ-καραντίνας λέγοντας: «Προφανώς ανησυχώ ότι το κοινό θα καταλάβει ότι ορισμένες σκηνές γυρίστηκαν πριν την καραντίνα και ορισμένες μετά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η ιστορία και το χρονολογικό πλαίσιο της νέας σειράς «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Η νέα σειρά της Amazon θα διαδραματίζεται πολύ πριν τον «Άρχοντα», αλλά και πολύ πριν «Το Χόμπιτ». Η σειρά στην πραγματικότητα θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της Εποχής του Νούμενορ, δηλαδή της Δεύτερης Εποχής στη Μέση Γη. Για παράδειγμα, για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό – για τους μη γνώστες τουλάχιστον – «Το Χόμπιτ» και «ο Άρχοντας» – τόσο οι ταινίες όσο και τα βιβλία – τοποθετούνται χιλιάδες χρόνια μετά την Δεύτερη Εποχή, αλλά και προς το τέλος της Τρίτης Εποχής.

Η Δεύτερη Εποχή, πιο συγκεκριμένα, είναι πιο κοντά στο Σιλμαρίλλιον και χαρακτηρίζεται από την περίοδο όπου ο Sauron δημιουργεί το Ένα Δαχτυλίδι για να κυβερνήσει όλα τα υπόλοιπα Δαχτυλίδια της Δύναμης. Εάν αναρωτιέστε τι έδαφος μπορεί να καλύψει η σειρά στην Δεύτερη Εποχή, σημειώστε ότι η Δεύτερη Εποχή αποτελείται από 3.441 χρόνια. Η συγγραφική ομάδα του σόου, μάλιστα, ίσως αποφασίσει να καταγράψει τα χρονικά της πτώσης του θρυλικού πολιτισμού των Ανθρώπων απ’ όπου προέρχεται ο Aragorn. Γεγονός που εξηγεί γιατί φημολογείται ότι το παρελθόν του Aragorn θα παίξει ρόλο στη νέα σειρά.

Οι σεζόν, τα επεισόδια και οι νέοι χαρακτήρες

Η ανερχόμενη σειρά «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» της Amazon θα αποτελείται από 5 σεζόν, οι οποίες σίγουρα θα περιλαμβάνουν μία ολοκληρωμένη ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Η πρώτη σεζόν της νέας σειράς «Lord of the Rings» θα έχει 20 επεισόδια. Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα για περισσότερες σεζόν και ιστορίες αναλόγως φυσικά την επιτυχία της σειράς. Η συμφωνία περιλαμβάνει, ακόμη, την πιθανότητα για ένα spin-off με ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τη Μέση Γη. Το Νοέμβριο του 2019, η Amazon ήδη μιλούσε για τη δεύτερη σεζόν της σειράς. Μάλιστα υπολογίζεται ότι η αναμονή από την πρώτη σεζόν στη δεύτερη θα είναι πολύ μικρότερη. Στη συμφωνία, ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται καμία άλλη Εποχή πέρα από τη Δεύτερη. Επομένως, η ανερχόμενη σειρά της Amazon θα πρέπει να περιοριστεί μόνο σε αυτή – αλλά δε θα ζοριστεί κι ιδιαιτέρως αφού, όπως αναφέραμε προηγουμένως, η Δεύτερη Εποχή έχει 3.441 χρόνια!

Παρόλα αυτά, η νέα παραγωγή μπορεί να εντάξει καινούργιους χαρακτήρες και να απαντήσει σε ερωτήματα που ο ίδιος ο Tolkien είχε αφήσει αναπάντητα. Ερωτήματα όπως, για παράδειγμα, «Τι έκανε ο Sauron όλο αυτό το διάστημα;», «Πού ήταν όταν ο Μόργκοθ ηττήθηκε;». Θεωρητικά, η Amazon μπορεί να δημιουργήσει απαντήσεις σε αυτά χωρίς όμως να έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έχει πει ο Tolkien. Αυτό είναι, ουσιαστικά, το πιο δύσκολο, το γεγονός ότι η Amazon πρέπει να παραμείνει αυστηρά πιστή στον δημιουργό.

Τι συμβαίνει όμως πίσω από τις κάμερες;

Τον Ιούλιο του 2018, έγινε γνωστό ότι το συγγραφικό δίδυμο JD Payne και Patrick McKay θα αναπτύξουν τη νέα σειρά της Amazon, «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», έχοντας μάλιστα και τον ρόλο των εκτελεστικών παραγωγών. Όταν ανακοινώθηκε, δημιουργήθηκε ένα σοκ στο κοινό αφού η IMDb σελίδα τους ήταν κενή. Ωστόσο, ο παραγωγός J.J. Abrams ήταν εκείνος που ουσιαστικά πρότεινε το συγγραφικό δίδυμο για αυτή τη θέση. Από τότε, οι Payne και Mckay έχουν γράψει επίσης το σενάριο για το ανερχόμενο Star Trek sequel, όπως επίσης ένα προσχέδιο για την μεγάλου μήκους ταινία «Flash Gordon» και την ανερχόμενη ταινία της Disney «Jungle Cruise» με πρωταγωνιστή τον Dwayne “The Rock” Johnson. Μπορεί το κοινό να μη τους γνωρίζει ακόμα, αλλά η βιομηχανία τους γνωρίζει και η Amazon βρήκε τη δουλειά τους αρκετά δυνατή για να τους βάλει σε μία τόσο σημαντική θέση.

Ο J.A. Bayona (Το ορφανοτροφείο, Jurassic World: Fallen Kingdom) θα σκηνοθετήσει τα δύο πρώτα επεισόδια, ενώ μάλιστα θα είναι και εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τη συνεργάτιδά του Belén Atienza.

Πέρα από τους Payne, McKay, Bayona και Atienza, η λίστα με τους συντελεστές συνεχίζεται με πολλούς από αυτούς να αποτελούν καταξιωμένα πρόσωπα της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Η μυστικότητα του σεναρίου

Σύμφωνα με την επικεφαλή του Amazon Studios Jennifer Salke οι σεναριογράφοι δουλεύουν εντατικά και σε πλήρη μυστικότητα: «Έχουν ήδη δημιουργήσει συναρπαστικό υλικό. Είναι στην Santa Monica. Πρέπει να περάσεις από τέτοιο έλεγχο και έχουν όλα τα παράθυρά τους κλειστά. Υπάρχει ένας φύλακας που κάθετε απ’έξω και πρέπει να μπεις μέσα με δαχτυλικό αποτύπωμα…».

Tinasmess

Πηγή:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ