Παραλογισμοί Ακσόι για δηλώσεις Δένδια: "Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια"

 
Παραλογισμοί Ακσόι για δηλώσεις Δένδια: "Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια"

Ενημερώθηκε: 11/10/20 - 18:56

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Με αφορμή αυτή τη συνέντευξη, προκλητική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

Συγκεκριμένα, ο Χαμί Ακσόι χαρακτήρισε αβάσιμες τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι: "Οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι για αυτό ευθύνεται η Τουρκία έχει ως στόχο να παραπλανήσει το κοινό".

Έπειτα αναφέρθηκε στα Βαρώσια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

Επίσης ανέφερε ότι "οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα λειτουργήσουν". Κατηγόρησες, επιπλέον, την Ελλάδα για έλλειψη ειλικρίνειας.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενος στην τουρκική NAVTEX που ανακοινώθηκε για την 28η Οκτωβρίου ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο, σημείωσε ότι αποτελεί απάντηση στην ελληνική NAVTEX για τις 29 Οκτωβρίου, η οποία παραβιάζει τη συμφωνία του 1988.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ