Δημοπράτηση τηλεοπτικών αδειών: Δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες - Ποιοι τις πήραν;

 
Δημοπράτηση τηλεοπτικών αδειών: Δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες - Ποιοι τις πήραν;

Ενημερώθηκε: 31/08/16 - 09:48

Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα συνεχίζεται ομαλά, εντούτοις ο τηλεοπτικός σταθμός STAR κατέθεσε ασφαλιστικά. Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν για τον κάτοχο της πρώτης άδειας και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Η πρώτη άδεια «κλείδωσε» το απόγευμα, ύστερα από πολύωρη διαδικασία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δόθηκε με υψηλό αντίτιμο. Η δέυτερη άδεια «έκλεισε» χτες βράδυ. Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι που κατάφεραν να λάβουν τις δύο τηλεοπτικές άδειες δεν μπορεί να βγει από το κτίριο προκειμένου να μην διαρρεύσει τίποτα από τη διαδικασία.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί η παραμικρή λεπτομέρεια. Όλα θα ανακοινωθούν με μια συνολική κυβερνητική ανακοίνωση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αρθούν οι αυστηρές ρήτρες εμπιστευτικότητας που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αναμένεται και σήμερα το απόγευμα ή αργά το βράδυ αν υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Η σημερινή διαδικασία αναμενόταν να ξεκινήσει στις 07.00.

Από νωρίς χτες το πρωί, οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει ο κίνδυνος καμίας διαρροής.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο διαγωνισμό συμμετέχουν 8 υποψήφιοι:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ
ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Από τα 8 επιχειρηματικά σχήματα, τα τέσσερα εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ στους άλλους το βάρος της απόφασης των προσφορών έχουν αναλάβει οι Γενικοί Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλαλούμ στη ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά τη γκάφα Κουμουτσάκου

ΚΑΙΡΟΣ 31/8/2016: Τελευταία μέρα του καλοκαιριού με υψηλή θερμοκρασία

Άλλοι 3.000 μετανάστες διασώθηκαν χθες, καθώς οι αφίξεις έχουν αυξηθεί σημαντικά