Κύπρος: Επίδειξη δύναμης και μήνυμα στην Τουρκία από Ισραηλινά F-35 (ΦΩΤΟ)

 
Κύπρος: Επίδειξη δύναμης και μήνυμα στην Τουρκία από Ισραηλινά F-35 (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 19/11/20 - 20:53

Επίδειξη δύναμης, αλλά και μήνυμα στην Τουρκία από τα υπερσύγχρονα μαχητικά 5ης γενιάς F-35 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξαν στον Κυπριακό εναέριο χώρο στο πλαίσιο της άσκησης «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ 2020».

Η κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου και Ισραήλ ολοκληρώθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία.

Σκοπός της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 19 Νοεμβρίου, ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στις τακτικές και τις διαδικασίες ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων, η επαύξηση της μαχητικής του ικανότητας κατά τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων αεράμυνας, καθώς και η απόκτηση εμπειρίας από τη συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Η άσκηση διεξάχθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κύπρου και σε αυτήν συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς και εναέρια μέσα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ανάμεσα τους και τα ισραηλινά F-35.

Το σενάριο περιλάμβανε πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, ασκήσεις εναέριας μάχης, καθώς και προσβολές συγκεκριμένων στόχων σε χαμηλό και μεγάλο ύψος οι οποίοι προστατεύονταν από δυνάμεις Αεράμυνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ