«Ύποπτα» παιχνίδια στον διαγωνισμό για το νέο εθνικό τυφέκιο που θα αντικαταστήσει το G3

 
«Ύποπτα» παιχνίδια στον διαγωνισμό για το νέο εθνικό τυφέκιο που θα αντικαταστήσει το G3

Ενημερώθηκε: 24/12/20 - 00:29

Περίεργα -έως ύποπτα- παιχνίδια φαίνεται να παίζονται γύρω από τον διαγωνισμό για το εθνικό τυφέκιο των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα αντικαταστήσει το θρυλικο G3.

Την ώρα, που ο διαγωνισμός -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει ολοκληρωθεί, φαίνεται ότι σε κάποιους δεν «αρέσει» το τελικό αποτέλεσμα και προσπαθούν με περίεργες -και έξω από κάθε νομική πρακτική- κινήσεις να το υπονομεύσουν για να το αλλάξουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παρανομές αυτές κινήσεις γίνονται εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κυβέρνησης.

Για του λόγου το αληθές, πρέπει να τονιστεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ποτέ δεν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για το ποια θα είναι η τελική επιλογή για το εθνικό τυφέκιο, την ώρα που κατευθυνόμενες διαρροές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κλίμα και εντυπώσεις.

Πάντως, επειδή τα λεφτά είναι πολλά και το θέμα σοβαρό, τέτοιου είδους ύποπτα παιχνίδια προκαλούν, όχι μόνο σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια να ενισχυθεί η εθνική άμυνα, αλλά το κυριώτερο, διαιωνίζει τη λογική της «αρπαχτής» στον ευαίσθητο και αυτό τομέα.