Μαρία Πολύζου: Νίκησε τον καρκίνο στον μαραθώνιο της ζωής της

 
Μαρία Πολύζου: Νίκησε τον καρκίνο στον μαραθώνιο της ζωής της

Ενημερώθηκε: 26/12/20 - 21:21

Με τους ορούς και τις γάζες στο νοσοκομείο, πέρυσι τέτοιον καιρό, γιορτινές μέρες, με εμάς όλους ανέμελους ακόμη, πριν την επέλαση της τρομερής πανδημίας. Και λίγα στολίδια γύρω στο κρεβάτι, ένας αγιοβασιλιάτικος σκούφος στο αποστειρωμένο δωμάτιο.

Το προσωπικό…lockdown είχε ήδη ξεκινήσει για την Μαρία Πολύζου που μετά την επέμβαση για τον καρκίνο του μαστού, τραβούσε την επώδυνη και απαιτητική πορεία με χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

Η Μαρία έτρεξε τον δυσκολότερο μαραθώνιο της ζωής της- αυτή που στα 52 της χρόνια είναι σα να έχει διατρέξει πάνω από έξι φορές το γύρο της γης-τόσα είναι είναι τα χιλιόμετρα που μετρά.

Ο μαραθώνιος τερματίστηκε, η Μαρία αναδείχτηκε νικήτρια και τώρα κάνει την … μακρά αποθεραπεία που θα ακολουθεί για χρόνια και χρόνια.

Όλο αυτό το διάστημα δεν κάμφθηκε ποτέ, έτρεχε κι έτρεχε κι έτρεχε, μετά το νοσοκομείο, μετά τις θεραπείες, μετά τα χάπια. Η Μαρία Πολύζου είναι η πρώτη Ελληνίδα μεγάλων αποστάσεων που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες, βαλκανιονίκης, κάτοχος ακόμη του πανελληνίου ρεκόρ μαραθωνίου, με συμμετοχές και διακρίσεις στους κορυφαίους μαραθωνίους παγκοσμίως και διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου.

Τίποτα μα τίποτα όμως δεν πιστώνεται στην κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμο περισσότερο από τον μεγάλο και νικηφόρο αγώνα της κόντρα στον καρκίνο, με το παράδειγμά της να αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα για τον καθένα μας.

Sports3.

Διαβάστε την συγκλονιστική συνέντευξη - εξομολόγηση της Μαρίας Πολύζου στην Ζέτα Θεοδωρακοπούλουστο και στο