Οι Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη

 
Οι Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ενημερώθηκε: 05/02/21 - 08:04

Με τις κατηγορίες για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη η Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη.

Η καταγγελία έγινε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) χθες και οι τρεις γυναίκες ζητούν την διαγραφή του συναδέλφου τους από το Σωματείο.

Την είδηση της καταγγελίας μετέδωσε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στην βινιέτα του τίτλου αναγραφόταν: «Επίσημη καταγγελία τριών ηθοποιών στο ΣΕΗ κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για εργασιακό εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κάτια Δανδουλάκη πρόκειται να καταθέσει υπέρ της Λένας Δροσάκη, την οποία είχε στηρίξει και πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν τελικά είχε αποχωρήσει ο καταγγελλόμενος σήμερα σκηνοθέτης και ηθοποιός από την παράσταση «Όριεντ Εξπρές».

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης καμία από τις τρεις ηθοποιούς που κατήγγειλαν τον συνάδελφό τους, δεν είχε κάνει κάποια ανάρτηση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούν. Μόνο ο σύζυγος της Λένας Δροσάκη Αλέξανδρος Μπουρδούμης λίγη ώρα μετά τα αποκαλυπτήρια πόσταρε την λέξη «Boom» την οποία εικονογράφησε με τρεις δυναμίτες, όσες και οι καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη. Του ανθρώπου με τον οποίο συμπράττει στην σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία του, αφού ήταν σίγουρα γνώστης του περιστατικού που αφορά την γυναίκα του.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα αναφέρουν ότι άλλες δεκατέσσερις γυναίκες ετοιμάζουν τις δικές τους καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, χωρίς όμως να έχουν διαρρεύσει τα ονόματά τους.