Τι είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος για την προμήθεια των οχημάτων M-1117 και των τεθωρακισμένων M2A2 Bradley από τις ΗΠΑ

 
Τι είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος για την προμήθεια των οχημάτων M-1117 και των τεθωρακισμένων M2A2 Bradley από τις ΗΠΑ

Ενημερώθηκε: 15/02/21 - 15:17

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, για την προμήθεια των 1.200 οχημάτων M-1117, που προέρχονται από το πλεονάζον υλικό των ΗΠΑ, τόνισε ότι οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες για την προμήθεια τους έχουν ολοκληρωθεί και πλέον το πρόγραμμα βρίσκεται σε φάση επιθεώρησης των οχημάτων.

Ωστόσο δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα περάτωσης των διαδικασιών επιθεώρησης και έναρξης παραλαβών.

Επιπλέον ο κ. Παναγιωτόπουλος, απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου για την προμήθεια M2A2 Bradley, Αμφίβιων Οχημάτων Μάχης ΑΑV-7.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις ΗΠΑ , τόσο αναφορικά με την απόσυρση των Μ2Α2 όσο και των ΑΑV-7, αλλά διευκρίνισε ότι «σύμφωνα με την υφιστάμενη διαδικασία, το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα ενημερώνει το ΥΠΕΘΑ, για όλες τις περιπτώσεις διαθεσιμότητας μη επιχειρησιακά αναγκαίου εξοπλισμού των ΗΠΑ».

«Σε κάθε περίπτωση, το ΓΕΣ σχεδιάζει την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς και για το σκοπό αυτό, εξετάζει και αξιολογεί διεξοδικά οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί το σχεδιασμό αυτό, συνεκτιμώντας τις εκάστοτε επιχειρησιακές και οικονομικές συνθήκες» κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.