Λίγες ώρες πριν το τελευταίο αντίο στο μικρό Ζαχαρία βαπτίστηκε η νεογέννητη αδελφούλα του

 
Λίγες ώρες πριν το τελευταίο αντίο στο μικρό Ζαχαρία βαπτίστηκε η νεογέννητη αδελφούλα του

Ενημερώθηκε: 19/03/21 - 11:01

Μουδιασμένο το χωριό του μικρού Ζαχαρία, Λιγόρτυνος όπου από χτες εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Λίγο πριν την τέλεση της κηδείας του μικρού Ζαχαρία η οικογένεια ως προστάζει το έθιμο, θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει από την ζωή κάποιο άλλο, βάφτισε κατ’ εξαίρεση στις 9:30 το πρωί το μικρότερο μέλος της, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα λόγω κορωνοϊού. Το όνομα που της δόθηκε είναι Νεκταρία.

Ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο φανερά συγκινημένος μιλώντας στο cretapost τονίζει: «Είμαι συγκλονισμένος, προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για όλους μας. Βιώνουμε μία τραγική κατάσταση με απόλυτο σεβασμό και σιωπή, η οποία πολλές φορές είναι εκκωφαντική».

Η οικογένεια από τη μία ετοιμάστηκε για να βαφτίσει το μικρότερο μέλος της και σε λίγες ώρες θα πει το τελευταίο αντίο στο 2χρονο αγγελούδι της.

Zaxarias

Στις 16:00 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του μικρού Ζαχαρία που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής σκορπώντας το πένθος και την στενοχώρια σε φίλους και συγγενείς της οικογένειας του τρίχρονου αγοριού.

Ο μικρός Ζαχαρίας που απέκτησε το όνομά του το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση έφυγε από την ζωή στη 1 τα ξημερώματα και αφού πάλεψε για να παραμείνει στην ζωή για περισσότερες από 24 ώρες.