Αν και σε ύφεση συνεχίζει να σιγοκαίει η φωτιά στη Θάσο - Τεράστια η καταστροφή

 
Αν και σε ύφεση συνεχίζει να σιγοκαίει η φωτιά στη Θάσο - Τεράστια η καταστροφή

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ

Ενημερώθηκε: 13/09/16 - 08:03

Τέταρτη μέρα που η φωτιά στη Θάσο αν και σε ύφεση συνεχίζει να καίει προκαλώντας τεράστια καταστροφή στο νησί. Κάηκαν σπίτια, χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελεόδεντρων παραδόθηκαν στις φλόγες, καταστράφηκαν περιουσίες.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν και το βράδυ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που διαρκώς ξεσπούσαν εξαιτίας και των ανέμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν τις ρίψεις νερού από αέρα 3 ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Στο νησί παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να κατασβεστούν πλήρως όλες οι εστίες ισχυρότατες δυνάμεις . Συγκεκριμένα, στη Θάσο επιχειρούν 212 άντρες της Πυροσβεστικής με 75 οχήματα, 68 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 στρατιώτες, 10 οχήματα ΟΤΑ και τρία βαρέα μηχανήματα χωματουργικών εργασιών

Σύμφωνα με τις πρρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται πως έγιναν στάχτη 20.000 έως 30.000 στρέμματα δάσους, αλλά πληρέστερη εικόνα γι αυτό θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχουν πολλά σημεία που διασώθηκαν ανάμεσα στις εστίες των πύρινων μετώπων.

Δείτε σε γράφημα τις καταστροφές

Επίσης από μία πρώτη εικόνα που έχει η Πυροσβεστική και δίχως να έχει ξεκινήσει ακόμα η επίσημη καταγραφή των ζημιών, αφού πρώτα πρέπει να σβήσει εντελώς η φωτιά, τουλάχιστον 8 σπίτια υπέστησαν ζημιές, δύο κάηκαν ολοσχερώς αλλά ήταν ακατοίκητα και αρκετές είναι οι αγροικίες και οι στάνες που παραδόθηκαν στις φλόγες. Πέντε πυροσβέστες τραυματίστηκαν ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία, εκ των οποίων μόνο ένας νοσηλεύεται ακόμα στην Καβάλα με κάταγμα στο πόδι.

Τέλος, το νησί επισκέφτηκε χτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου ενημερώθηκε , διαβεβαίωσε για την άμεση καταγραφή των ζημιών και υποσχέθηκε μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ 13/9/2016: Συννεφιά με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα (13/9) και αύριο Τετάρτη στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Πάγωμα χρεών: Τι προβλέπει το σχέδιο για όσους χρωστούν στα ταμεία