Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Επιστροφή απέναντι στην «αρκούδα»

 
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Επιστροφή απέναντι στην «αρκούδα»

Ενημερώθηκε: 12/01/22 - 13:21

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δίνει το πρώτο του παιχνίδι μετά τις 27 Δεκεμβρίου, αλλά θα έχει δύσκολο έργο, καθώς υποδέχεται την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας (12/01, 21:00, thepressroom.gr, Novasports Prime) στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «πράσινοι» ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που εμφανίστηκαν στις τάξεις της ομάδας και είχαν ως αποτέλεσμα τις συνεχόμενες αναβολές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το «τριφύλλι» έκλεισε με πίκρα το 2021, αφού υπέστη 3 συνεχόμενες ήττες στην Euroleague, με πιο πρόσφατη αυτή από τον αιώνιο αντίπαλο, Ολυμπιακό (65-84 στο ΟΑΚΑ). Κατά συνέπεια, υποχώρησε στο 4-13 και παρέμεινε στη 17η θέση.

Στην τελευταία υποχρέωσή του (27/12), ο Παναθηναϊκός συνέτριψε το Λαύριο (93-69 εντός) και πήρε την πρόκριση για το Final Four του Κυπέλλου.

Από ‘κει και πέρα, ο Δημήτρης Πρίφτης θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος αποκόμισε ενοχλήσεις στη γάμπα, ενώ δεν προπονήθηκε την Τρίτη ο Λευτέρης Μαντζούκας, που ήταν κλινήρης το προηγούμενο διάστημα.

Στην αντίπερα όχθη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκλεισε τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 10-7, ενώ στην τελευταία υποχρέωσή της στον θεσμό ηττήθηκε 71-65 από την ελλιπέστατη Ρεάλ στη Μαδρίτη (23/12).

Η «ομάδα του στρατού» συνέτριψε 94-65 την Άβντοντορ την περασμένη Τρίτη (4/1) για τη VTB League κι έκανε ποδαρικό με το δεξί στο 2022. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).