Η συμμορία των 11 δολοφόνων του Άλκη - Ένας ένας παίρνουν το δρόμο της φυλακής

 
Η συμμορία των 11 δολοφόνων του Άλκη - Ένας ένας παίρνουν το δρόμο της φυλακής

Ενημερώθηκε: 10/02/22 - 08:05

Προφυλακιστέοι -με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως- κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν την Τετάρτη την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου 'Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των ανακριτικών αρχών τρεις από συλληφθέντες.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Ο 21 ετών Έλληνας υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του. «Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος κι ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Γι' αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη» είπε στην ανακρίτρια.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 20χρονου συγκατηγορούμενού του, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο. «Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Συνεχίζονται έως την Παρασκευή οι απολογίες 

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού - που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης - όλοι έχουν συλληφθεί.

Σεσημασμένοι χούλιγκαν με βαρύ παρελθόν σε υποθέσεις οπαδικής βίας και μέλη του συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι από τους 11 ταυτοποιημένους συμμετέχοντες στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των δυο φίλων του την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου.

Όλοι σχεδόν οι συλληφθέντες έχουν «φωτογραφίσει» έναν 21χρονο Έλληνα Γ.Κ. ως τον δράστη της δολοφονίας του Άλκη. Στην απολογία του μάλιστα ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη πρώτος, ήταν ο πρώτος που τον κατονόμασε αναφέροντας τα εξής : «... ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο 21χρονος, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Eκανα μαλ... Ξέχασα εκεί το δρεπάνι”.

Ευρηματα στο χωρο δολοφονίας του Άλκη

Ευρηματα στο χωρο δολοφονίας του Άλκη

Ευρηματα στο χωρο δολοφονίας του Άλκη

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πρόκειται για τον οδηγό του δεύτερου αυτοκίνητου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Λέγεται πως ο Γ.Κ είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη Θύρα 4.

Λήψη DNA 

Στο μεταξύ, με διάταξη που εξέδωσε νωρίτερα, η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδεχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν