Οι Ρώσοι λένε ότι θα μπορούσαν να καταστρέψουν με πυρηνικά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε 200 δευτερόλεπτα

 
Οι Ρώσοι λένε ότι θα μπορούσαν να καταστρέψουν με πυρηνικά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε 200 δευτερόλεπτα

Ενημερώθηκε: 30/04/22 - 15:44

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την προκλητική ρητορική, όσο βλέπουν τη στήριξη του δυτικού κόσμου στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα οι παρουσιαστές της εκπομπής 60 Minutes του Channel One έδειξαν ένα βίντεο για να δείξουν πως μπορούν να πληγούν μεγάλες ευρωπαικές πρωτεύουσες, όπως το Βερολίνο, το Παρίσι και το Λονδίνο σε 200 δευτερόλεπτα, από τα ρωσικά πυρηνικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καλεσμένος στην εκπομπή ήταν και ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος, Rodina, Αλεξέι Ζουραβλιόφ, ο οποίος είπε: «ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια».

Παρά τις ερωτήσεις των παρουσιαστών, ο εθνικιστής πρόεδρος επέμεινε, πως μιλούσε σοβαρά με τον οικοδεσπότη να τους απαντά πως και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πυρηνικά όπλα και σε περίπτωση ενός τέτοιου πλήγματος «κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο».

Επιπλέον προβλήθηκε και ένας χάρτης στον οποίο παρουσιάστηκαν πύραυλοι να έχουν εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας, Λιθουανίας και Βαλτικής Θάλασσας.

Οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο Βερολίνο σε 106 δευτερόλεπτα, στο Παρίσι σε 200 δευτερόλεπτα και στο Λονδίνο σε 202 δευτερόλεπτα.

«Οι Sarmats δεν βρίσκονται ακόμη στο Καλίνινγκραντ. Από το Καλίνινγκραντ στο Βερολίνο είναι 106 δευτερόλεπτα, από το Καλίνινγκραντ στο Παρίσι είναι 200 δευτερόλεπτα. Σας ενδιαφέρει το Λονδίνο, 202 δευτερόλεπτα για το Λονδίνο», είπε η παρουσιάστρια.

Πάντως, οι ισχυρισμοί του Ζουραβλίοφ προκάλεσαν τα γέλια του παρουσιαστή της εκπομπής.

pic.twitter.com/PBvBP5V1lk

Russian TV keeps threatening nuclear strikes against Western nations, desperately trying to deter them from continuing to help Ukraine. On a side note, this is the first state TV host who doesn't seem to be eager to die for the Motherland, arguing with a trigger-happy lawmaker.

April 28, 2022