Στην πυρά οι ΛΟΑΤΚΙ στη Ρωσία

 
loatki_rosia

Ενημερώθηκε: 22/08/22 - 17:33

Ο  αγώνας για την στήριξη του "παραδοσιακού τρόπου  ζωής" τον οποίο επικαλούνται Εκκλησία και Κρεμλίνο στη Ρωσία παίρνει διαστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού συγκεκριμένων ομάδων με τον πιο επίσημο τρόπο. Στη Μόσχα ζητείται πλέον η απαγόρευση βιβλίων και ταινιών που προβάλουν την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ διαβλέποντας ότι αυτή συνιστά κίνδυνο για την κοινωνία! 

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών (Roskomnadzor) ζήτησε από την Ρωσική Ένωση εκδοτών -βιβλιοπωλών να αποσυρθούν όλα τα βιβλία με «προπαγανδιστικό» περιεχόμενο για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο την ρυθμιστική αρχή.

Η Roskomnadsor αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η διάδοση προπαγάνδας αποκλινουσών σχέσεων με οποιαδήποτε μορφή δεν ανταποκρίνεται στις παραδοσιακές αξίες της ρωσικής κοινωνίας και συνιστά κίνδυνο όχι μόνο για τους ανηλίκους, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία».

Στα μέσα Ιουλίου στην Κρατική Δούμα ( ρωσική κάτω βουλή) κατατέθηκε νομοσχέδιο για την απαγόρευση «της προπαγάνδας μη παραδοσιακών σχέσεων» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εκτός των άλλων οι Ρώσοι βουλευτές αποφάσισαν ότι δεν θα χορηγείται άδεια προβολής σε κινηματογράφους ταινιών που αρνούνται τις «οικογενειακές αξίες» και επιτρέπουν την «προπαγάνδα» της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Να θυμίσουμε οτι πριν λίγες μέρες Επίσκοπος της Σερβικής Εκκλησίας , η οποία ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις τις Μόσχας κάλεσε εμμέσως σε ένοπλες επιθέσεις ς εναντίον του EuroPride, το οποίο φέτος διεξάγεται στο Βελιγράδι, παρακίνησε τους πιστούς επίσκοπος κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Νικάνωρ Μπογκούνοβιτς του Μπανάτ -μια περιοχή που καλύπτει τμήματα της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας- έχει ορκιστεί να «καταραστεί» όλους όσοι παραβρεθούν στο φεστιβάλ που θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Σημειώνεται πως η σερβική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει το EuroPride, το οποίο γιορτάζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε όλη την ήπειρο, τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο σε χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Θα καταραστώ όλους όσοι οργανώνουν και συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο» είπε ο Νικάνωρ σε δηλώσεις που έκανε στις 11 Αυγούστου. «Μπορώ να κάνω τόσα πολλά. Αν είχα όπλο, θα το χρησιμοποιούσα, θα χρησιμοποιούσα αυτή τη δύναμη αν το είχα, αλλά δεν το έχω» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Balkan Insight.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες στο EuroPride «θα έρθουν και θα βεβηλώσουν την πόλη του Βελιγραδίου, την ιερή σερβική πόλη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ