Κύπρος: Βγαίνει σήμερα άσπρος καπνός για εκλογή Αρχιεπισκόπου

 
ekklisia kuprou

Ενημερώθηκε: 14/11/22 - 08:09

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο της προώθησης των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προκαθημένου στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Συγκαλείται το πρωί (10 π.μ. πιθανόν) έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν αποφάσεις ως προς τα ακριβή χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν για την εξέλιξη της όλης διαδικασίας.

Παρά το γεγονός ότι το νέο Καταστατικό που δοκιμάζεται για πρώτη φορά, προνοεί εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου εντός 40 ημερών από τη χηρεία του Θρόνου, ωστόσο φαίνεται χλωμό να έχουμε αποτέλεσμα πριν από τα Χριστούγεννα.

Μια από τις εκδοχές είναι η εκλογή του "Τριπροσώπου" να καθοριστεί αρχές Ιανουαρίου, με την είσοδο του νέου χρόνου και να τρέξει η διαδικασία σε νέο χρονοδιάγραμμα. Χωρίς να αποκλείεται να τεθεί και θέμα για μετά τις Προεδρικές εκλογές, εφόσον ζητηθεί και η βοήθεια του Κράτους, όπως δίνει την ευχέρεια το Καταστατικό. Όλα θα εξαρτηθούν από τον βαθμό συναίνεσης που θα υπάρξει στις συζητήσεις που θα γίνουν.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πάντως σήμερα θα γνωρίζουμε μετά το πέρας της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου πότε ακριβώς θα εκλεγεί νέος Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: philenews.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ